Αν θέλετε να κάνετε το μεσημεριανό πιο ευχάριστο και διαδραστικό για τα παιδιά πρέπει σίγουρα να φτιάξετε τις πατατούλες φατσούλες !
Θα ξετρελαθούν μόλις τις δουν !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους !
- Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, γεμίζετε τα 3/4 με νερό και βράζετε για 15′ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Πολτοποιείτε τις πατάτες και προσθέτετε το κορν φλάουρ, το αλέυρι, το τριμμένο ψωμί ,το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτετε ένα αυγό κι ανακατεύετε. Η ζύμη θα είναι ρευστή αλλά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι ή τριμμένο ψωμί για να έχετε μια πιο στέρεη σύσταση.
- Στον πάγκο εργασίας σας τοποθετείτε ένα χαρτί λαδόκολλα , το πασπαλίζετε με αλεύρι , από πάνω βάζετε τη ζύμη πατάτας , πασπαλίζετε ξανα με αλεύρι και ολοκληρώνετε με ένα άλλο χαρτί λαδόκολλας. Ισιώνετε με πλάστη τη ζύμη και στη συνέχεια με κουπάτ ή με ένα ποτήρι στο οποίο χαράσσετε περιμετρικά κόβετε κύκλους.
- Σε κάθε κυκλάκι τώρα πρέπει να σχήματίσετε τις φατσούλες. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε ένα καλαμάκι κι ένα κουτάλι. Με το καλαμάκι θα κάνετε 2 τρύπες για τα μάτια και με την άκρη του κουταλιού θα σχηματίσετε το χαμόγελο στην κάθε πατατούλα φατσούλα.
- Τηγάνίζετε τις πατάτες για 15-17 λεπτά σε τηγάνι με 2,5 εκ. λάδι μέχρι να γίνουν τραγανές και τις γυρίζετε στα μισά του χρόνου.
- Στραγγίζετε τις πατάτες σε απορροφητικό χαρτί.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: spoonuniversity.com
Εξαιρετικές συνταγές, πρωτότυπες και εύκολες στην εκτέλεσή τους
Σ’ευχαριστούμε Δέσποινα !