Πέννες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα
Αυτό το υγρό κέικ θα σας κάνει να αναθεωρήσετε όλα όσα ξέρετε για τα κλασικά κέικ! Μια υπέροχη συνταγή για ένα κέικ, κάθε κομμάτι του οποίου, σας απογειώνει. Εύκολο στην παρασκευή του, εντυπωσιακό στην όψη αλλά και στη γεύση αφού το ζαχαρούχο γάλα δένει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.
Όλες μας οι συνταγές με μακαρόνια εδώ!
Πέννες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τις πέννες με κοτόπουλο θα χρειαστείτε
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100-150 γρ. λιαστές ντομάτες σε βάζο στο λάδι
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους ή λωρίδες
- αλάτι, πάπρικα, λίγο μπούκοβο ή καγιέν
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 4-5 κ.σ. βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 300 γρ. πέννες
- 1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. από το νερό που βράσατε τις πέννες
Εκτέλεση
Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό “αλ ντέντε”. Κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τις βράσατε. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και κρατάτε 2 κ.σ. από το λάδι τους. Βάζετε σε τηγάνι τις 2 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Βγάζετε από το τηγάνι σε πιατέλα τις λιαστές ντομάτες και τις κόβετε σε μικρότερα κομματάκια.
Προσθέτετε στο ίδιο λάδι το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο πάπρικα [για χρώμα] και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λ από κάθε πλευρά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε.
Προσθέτετε στο τηγάνι, το γάλα, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Βάλτε το τηγάνι πάλι στη φωτιά και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει το τυρί και έχετε μια κρεμμώδη σάλτσα.
Προσθέτετε τις πένες και 1/2 φλ. νερό από αυτό που κρατήσατε. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το βασιλικό και το καγιέν ή μπούκοβο, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει λίγα λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Δοκιμάζετε το αλάτι κατεβάζετε από τη φωτιά πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr