Τηγανητό ρύζι με αυγό (Nasi Goreng Kampung)
Αν είστε φαν της ασιατικής κουζίνας δοκιμάστε αυτή την αρωματική συνταγή για τηγανητό ρύζι με αυγό που θα σας ταξιδέψει!
Τηγανητό ρύζι με αυγό και κοτόπουλο
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες4
Για το τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο θα χρειαστείτε
- 500 γραμμάρια Ρύζι μαγειρεμένο
- 2 Αυγά
- 100 γραμμάρια Στήθος κοτόπουλου
- 3 σκελίδες Σκόρδο
- 1 κομμένο σε 5 κομμάτια Ξερό κρεμμύδι μεγάλο
- 5 Καυτερές πιπεριές
- 1 Κοτσάνι πράσου κομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας Γλυκιά σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας Σάλτσα σόγιας
- Όσο θέλετε Αλάτι και πιπέρι
- Περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας Λάδι για τηγάνισμα (Λάδι καρύδας)
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο γουδί το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές μέχρι να γίνουν πουρές.
Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε κι ανακατεύετε τον πουρέ μέχρι να βγάλει τα αρώματα του και ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Προσθέτετε το αυγό κι ανακατεύετε καλά.
Όταν αναμειχθεί το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά βάζετε το ρύζι κι ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει χρώμα το ρύζι.
Προσθέτετε τη γλυκιά σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα σόγιας, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε.
Μόλις ανακατευτούν όλα καλά βάζετε το πράσο, ανακατεύετε λίγο ακόμα και γαρνίρετε με ένα τηγανιτό αυγό.