Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η πιο εύκολη συνταγή για τις καλύτερες δίπλες

Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά των Χριστουγέννων! Όλοι μας έχουμε συνδυάσει τις δίπλες με τις γιορτινές ημέρες για αυτό και εμείς σας έχουμε την ευκολότερη συνταγή για υπέροχες δίπλες, από τον αγαπημένο μας Στέλιο Παρλιάρο.

Βρες περισσότερες από 100 Χριστουγεννιάτικες Συνταγές εδώ!

Η πιο εύκολη συνταγή για τις καλύτερες δίπλες

    • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
    • Μερίδες1+ κιλό

      Για τις δίπλες θα χρειαστείτε

      Υλικά για τις δίπλες

      • 200 γρ. ‏γάλα
      • 200 γρ. ‏χυμός πορτοκάλι
      • 200 γρ. ‏ελαιόλαδο
      • 200 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
      • 2 ‏αυγά
      • 1300 γρ. ‏αλεύρι
      • 1 ‏πορτοκάλι, το ξύσμα του
      • 1 & 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
      • ‏λάδι για το τηγάνισμα

      Υλικά για το σιρόπι

      • 500 γρ. ‏ζάχαρη
      • 500 γρ. ‏νερό

      Υλικά για το γαρνίρισμα

      • ‏καρύδια, τριμμένα για πασπάλισμα
      • ‏μέλι

      Εκτέλεση

      Για το σιρόπι

      1

      Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει.

      2

      Σε μία κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).

      Για τις Δίπλες

      3

      Χτυπάτε στο μίξερ με το εργαλείο για τις σκληρές ζύμες (γάντζο) το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα.

      4

      Ζυμώνετε έως ότου γίνουν μία ελαστική ζύμη. (Μπορείτε να ζυμώσετε τα υλικά και στο χέρι).

      5

      Αφήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και με έναν πλάστη την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.

      6

      Κόβετε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.

      7

      Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

      8

      Βγάζετε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί.

      9

      Όταν στραγγίξουν, τις βουτάτε στο κρύο σιρόπι και τις σερβίρετε σε πιατέλα.

      10

      Γαρνίρετε με μέλι και καρύδια.

      Διαφήμιση

      συνταγή για δίπλες του Στέλιου Παρλιάρου

      Πηγή: steliosparliaros.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend