Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η πιο γλυκιά μπουγάτσα με νουτέλα, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

Από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων! Αλλά με μερικές ωραίες και γλυκές προσθήκες… Γλυκιά μπουγάτσα με νουτέλα, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα!

Σου αρέσει η Νουτέλα; Βρες όλες μας τις συνταγές με Νουτέλα εδώ!

Η πιο γλυκιά μπουγάτσα με νουτέλα, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
    • Μερίδες4

      Για τη μπουγάτσα με νουτέλα θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη μπουγάτσα

      • 2 ‏Φύλλα σφολιάτας
      • 1/2 φλιτζάνι ‏Νουτέλα
      • 125 γραμμάρια ‏Κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας

      Υλικά για την κρέμα βανίλιας

      • 1 λίτρο ‏Φρέσκο γάλα
      • 80 γραμμάρια ‏Ζάχαρη
      • 1 μπαστουνάκι ‏Βανίλια
      • 1 πρέζα ‏Αλάτι
      • 2 ‏Αυγά
      • 3 ‏Κρόκοι
      • 100 γραμμάρια ‏Σιμιγδάλι ψιλό
      • 1 κουταλιά της σούπας ‏Βούτυρο
      • ‏Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

      Εκτέλεση

      1

      Βάζετε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.

      2

      Σχίζετε τη βανίλια, αφαιρείτε τον καρπό της και τον προσθέτετε στο γάλα.

      3

      Βάζετε σε μπολ τα αυγά, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το αλάτι, και τα χτυπάτε με σύρμα.

      4

      Παίρνετε λίγο χλιαρό γάλα από την κατσαρόλα και, χτυπώντας με το σύρμα, αραιώνετε το μείγμα αυγών. Όλο μαζί το ρίχνετε στην κατσαρόλα κι ανακατεύετε να πήξει η κρέμα. Μόλις δέσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.

      5

      Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφετε με την πραλίνα.

      6

      Αδειάζετε την κρέμα βανίλιας και μπήγετε τα κομμάτια σοκολάτας εδώ κι εκεί, στην επιφάνεια της κρέμας.

      7

      Βρέχετε λίγο τις άκρες της σφολιάτας. Καλύπτετε με τη δεύτερη σφολιάτα και τσιμπάτε τις άκρες για να κολλήσουν τα δυο φύλλα.

      8

      Ελαφρά, τρυπάτε την επιφάνεια.

      9

      Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα πάνω και κάτω.

      10

      Την κόβετε σε κομμάτια κι αχνίζουμε με κανελοζάχαρη.

      11

      Τη σερβίρετε ζεστή και κριτσανιστή.

      Διαφήμιση

      μπουγάτσα με νουτέλα, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

      Πηγή: alfapastry.com

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend