Αυτή είναι η συνταγή για την πιο γρήγορη σοκολατόπιτα που έχετε φάει! Με μια μπάλα παγωτό βανίλια ειδικά είναι θεϊκή απόλαυση…
Για τη γρήγορη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε
- 1 & 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού αλεύρι
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
- 1 & 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κακάο
- 1 & 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού βραστό νερό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύετε µε σύρμα.
- Βουτυρώνετε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.
- Αδειάζετε μέσα το μείγμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζετε το μείγμα.
- Περιχύνετε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
- Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στους 170 °C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρετε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση