Η πιο λαχταριστή και αφράτη καριόκα ταψιού
Καριόκα ταψιού: Πώς θα σου φαινόταν αν το αγαπημένο σου γλυκό, η γνωστή σε όλους καριόκα, μεγάλωνε τόσο πολύ ώστε θα χώραγε λαχταριστή και ενιαία σε ένα μεγάλο ταψί; Δες παρακάτω την τέλεια συνταγή που μεγενθύνει το αγαπημένο γλυκό των παιδιών μας χρόνων και το κάνει πιο αφράτο και χορταστικό.
Σου αρέσουν τα γλυκά ταψιού; Τότε μην χάσεις αυτές τις συνταγές:
Η πιο λαχταριστή και αφράτη καριόκα ταψιού
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες6
Για την αφράτη καριόκα ταψιού θα χρειαστείτε
Υλικά για τις καριόκες
- 300 γρ καρύδια χονδροκομμένα
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 (400gr.) ζαχαρούχο γάλα
- 5 κ.σ. κακάο
- 4 βανίλιες
- 3 πακετα μπισκότα πτιμπερ
- 3 κ.σ. λικέρ της προτιμήσεως μας
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
- 500 γρ κουβερτούρα
- 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Κάνετε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι.
Χονδροκόβετε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνετε και αυτά σε ενα μπολ.
Προσθέτετε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύετε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
Μόλις ανακατευθούν προσθέτετε το λικέρ, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και ζυμώνετε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους,
Απλώνετε σ’ ένα ταψάκι μεμβράνη και απλώνετε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη σκεπάζετε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες.
Μόλις παγώσει, λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζετε σ’ ένα μπολ.
Ανακατεύετε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
Βγάζετε τη μεμβράνη από το γλυκό και με ένα κουτάλι την ρίχνετε από πάνω.
Το ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάτε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.