Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η πιο νόστιμη κις λορέν

Η κις λορέν είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αλμυρές τάρτες  και προέρχεται από την περιοχή Lοrraine της Βόρειας Γαλλίας. Είναι νόστιμη και πολύ ντελικάτη. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και σίγουρα θα τη λατρέψετε.

Η πιο νόστιμη κις λορέν

  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για τη νόστιμη κις λορέν θα χρειαστείτε

    Υλικά για την Κις Λορέν

    • 300 γρ. ‏αλεύρι
    • 150 γρ. ‏βούτυρο

    Υλικά για τη γέμιση

    • 10 φέτες ‏μπέικον
    • 250 γρ. ‏παρμεζάνα τριμμένη
    • 4 ‏αυγά
    • 450 ml ‏κρέμα γάλακτος
    • ‏αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και ζυμώνετε.

    2

    Προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.

    3

    Παίρνετε ένα ταψί και το βουτυρώνετε και στρώνετε τη ζύμη και τη ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.

    4

    Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί.

    5

    Πάνω στη ζύμη βάζετε το μπέικον και το τυρί ενώ σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

    6

    Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στην τάρτα και ψήνετε για 35 λεπτά ,ανάλογα το φούρνο.

    Διαφήμιση

    Πηγή: jenny

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Η πιο νόστιμη κις λορέν
    Πόσο σας άρεσε η συνταγή

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.

    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

    Send this to a friend