Η πιο νόστιμη κρεατόπιτα
Η πιο νόστιμη κρεατόπιτα που έχετε φάει, ιδανική για γιορτινά τραπέζια και κάθε είδους περίσταση!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Ας ξεκινήσετε με το φύλλο της πίτας. Ο λόγος που δεν μπαίνετε στη διαδικασία να πάρετε ένα έτοιμο είναι πως η νοστιμιά της και το μυστικό της βρίσκεται στο χειροποίητο φύλλο.
- Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το κρασί, το λάδι, το νερό και το αλάτι.
- Ζυμώνετε ώσπου να γίνουν μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Την χωρίζετε σε δύο κομμάτια (το ένα λίγο μεγαλύτερο) και ανοίγετε δύο φύλλα με τον πλάστη (όχι λεπτά).
- Συνεχίζετε με την γέμιση. Κόβετε σε μικρά κομμάτια (κυβάκια) το κρέας.
- Βάζετε σε κατσαρόλα λάδι και σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σβήνετε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό.
- Το αφήνετε να βράσει.
- Όταν πιει το ζουμί, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα μυρωδικά και τελευταίο ρίχνετε το ρύζι.
- Ανακατεύετε καλά και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά. Αν αποφασίσετε να προσθέσετε και τυρί, το ρίχνουμε στη συνέχεια. * Αν η γέμιση σας φανεί λίγο στεγνή μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι.
- Αφού τελειώσει λοιπόν η προετοιμασία, πρείπει να στρώσετε στο ταψί.
- Λαδώνετε το ταψί και βάζετε στον πάτο το μεγαλύτερο φύλλο που ανοίξατε.
- Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
- Τυλίγετε τα κομμάτια φύλλου που προεξέχουν προς τα μέσα και σχηματίζετε κόθρο (αφού αφαιρέσουμε τυχόν περισσεύματα ζύμης).
- Αλείφετε την πίτα με λάδι και τη ραντίζετε με λίγο νερό.
- Ψήνετε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Ίσως και λίγο περισσότερο αν δεν έχετε δυνατό φούρνο. Το ζητούμενο είναι να ροδίσει πάνω- κάτω.
Πηγή: eykoles-syntages.gr