Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η πιο νόστιμη κρεατόπιτα

Η πιο νόστιμη κρεατόπιτα που έχετε φάει, ιδανική για γιορτινά τραπέζια και κάθε είδους περίσταση!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Ας ξεκινήσετε με το φύλλο της πίτας. Ο λόγος που δεν μπαίνετε στη διαδικασία να πάρετε ένα έτοιμο είναι πως η νοστιμιά της και το μυστικό της βρίσκεται στο χειροποίητο φύλλο.
  2. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το κρασί, το λάδι, το νερό και το αλάτι.
  3. Ζυμώνετε ώσπου να γίνουν μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  4. Την χωρίζετε σε δύο κομμάτια (το ένα λίγο μεγαλύτερο) και ανοίγετε δύο φύλλα με τον πλάστη (όχι λεπτά).
  5. Συνεχίζετε με την γέμιση. Κόβετε σε μικρά κομμάτια (κυβάκια) το κρέας.
  6. Βάζετε σε κατσαρόλα λάδι και σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  7. Σβήνετε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό.
  8. Το αφήνετε να βράσει.
  9. Όταν πιει το ζουμί, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα μυρωδικά και τελευταίο ρίχνετε το ρύζι.
  10. Ανακατεύετε καλά και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά. Αν αποφασίσετε να προσθέσετε και τυρί, το ρίχνουμε στη συνέχεια. * Αν η γέμιση σας φανεί λίγο στεγνή μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι.
  11. Αφού τελειώσει λοιπόν η προετοιμασία, πρείπει να στρώσετε στο ταψί.
  12. Λαδώνετε το ταψί και βάζετε στον πάτο το μεγαλύτερο φύλλο που ανοίξατε.
  13. Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
  14. Τυλίγετε τα κομμάτια φύλλου που προεξέχουν προς τα μέσα και σχηματίζετε κόθρο (αφού αφαιρέσουμε τυχόν περισσεύματα ζύμης).
  15. Αλείφετε την πίτα με λάδι και τη ραντίζετε με λίγο νερό.
  16. Ψήνετε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Ίσως και λίγο περισσότερο αν δεν έχετε δυνατό φούρνο. Το ζητούμενο είναι να ροδίσει πάνω- κάτω.

κρεατοπιτα

Πηγή: eykoles-syntages.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend