Η πιο υγιεινή πίτσα με κινόα
Η πίτσα με κινόα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες !
Όχι μόνο είναι μια καλή επιλογή χωρίς γλουτένη αλλά είναι και πολύ θρεπτική !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάζετε την κοινόα σε ένα μπολ και την καλύπτετε με νερό. Την αφήνετε να μουλιάσει για τουλάχιστον 8 ώρες ! Στραγγίξτε και σουρώστε τη πολύ καλά (έτσι θα αποφύγετε η ζύμη σας να πικρίσει). Τοποθετείστε τη κινόα , 1/4 της κούπας νερό , το baking powder και το αλάτι στο μπλέντερ. Τα “χτυπάτε” στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα για περίπου 2 λεπτά παίρνοντας και τη κινόα που μένει στα τοιχώματα.
- Σε ένα ταψί 20/23 εκ βάζετε λαδόκολλα (ίσως χρειαστεί να λαδώσετε ελαφρώς το ταψί για να κολλήσει η λαδόκολλα) και λαδώνετε τη λαδόκολλά. Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε με μια σπάτουλα από σιλικόνη.
- Ψήνετε τη ζύμη στους 220 C για 15′.
- Όταν είναι έτοιμο , βγάζετε τη λαδόκολλα και το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και το ψήνετε για άλλα 5-10′.
- Αποσύρετε από τον φούρνο και γαρνίρετε με τα υλικά της αρεσκείας σας. Εμείς βάλαμε 1/4 της κούπας σάλτσα ντομάτας , 60 γρ μοτσαρέλα και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού. Ξαναβάζετε την πίτσα στον φούρνο για 10′ ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή : foodmaniacs
Με έμπνευση και φωτογραφία από: simmerandboil
Διαφήμιση