Ένα πιάτο για τους μερακλήδες της παρέας..!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Τυροκαυτερή
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις καυτερές πιπερίτσες για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ρίχνετε στο μπλέντερ τις πιπερίτσες με το λάδι του τηγανιού και προσθέτετε τα τυριά, το γιαούρτι και το σκόρδο λιωμένο (αν το βάλετε).
- Πολτοποιείτε τα υλικά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν καλά και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Μεταφέρετε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κομμένο αγγουράκι, ανακατεύουμε, σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
- Διατηρείται στο ψυγείο έως 15 ημέρες, σε καλά κλεισμένο δοχείο.
Γεμιστές πιπεριές
- Προθερμαίνετε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
- Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις πιπεριές.
- Κόβετε ένα «καπάκι» από την καθεμία, από την πλευρά του κοτσανιού, και από το άνοιγμα αφαιρείτε τα σπόρια.
- Στρώνετε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας στη σχάρα του φούρνου, την οποία τοποθετείτε σε ένα από τα μεσαία ράφια, και αραδιάζετε εκεί τις πιπεριές, σε μονή στρώση.
- Τις ψήνετε για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια-δυο φορές, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη μαυρίσει η φλούδα τους.
- Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Μετά τις γεμίζετε με ένα κορνέ (ή με ένα μικρό κουταλάκι, αλλά με περισσότερο κόπο) με την τυροκαυτερή και τις βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Τις σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύες.
Πηγή: gastronomos.gr