Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τέλεια συνταγή για πίτα με δύο σοκολάτες

Ο γάμος από λευκή σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος συνέθεσε μια ονειρεμένη πίτα με δύο σοκολάτες που θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές απόλαυσης!

Τέλεια συνταγή για πίτα με δύο σοκολάτες

    • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
    • Μερίδες8

      Για τη πίτα με δύο σοκολάτες θα χρειαστείτε

      • 300 γρ. ‏μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας
      • 100 γρ. ‏λιωμένο βούτυρο
      • 400 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
      • 300 γρ. ‏λευκή σοκολάτα
      • 400 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
      • 2 φακελάτια ‏ζελατίνη (έτοιμη)
      • 300 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας
      • 50 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος

      Εκτέλεση

      1

      Θρυμματίζετε 200 γρ. από τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτετε το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να μετατραπούν σε μια πάστα.

      2

      Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και απλώνετε τη βάση μπισκότου.

      3

      Καλύπτετε τα τοιχώματα του ταψιού με μπισκότα (όρθια) και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

      4

      Χτυπήστε 200 γρ. κρέμας γαλάκτος με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέστε τη μισή (έτοιμη) ζελατίνη και χτυπήστε λίγο ακόμα. Αφήστε το στην άκρη.

      5

      Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζελατίνη. Χτυπάτε λίγο ακόμα και το αφήνετε στην άκρη.

      6

      Απλώνετε το μισό μείγμα με τη λευκή σοκολάτα στη βάση μπισκότου. Το αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

      7

      Απλώνετε το μείγμα με τη κουβερτούρα και παγώνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

      8

      Απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα λευκής σοκολάτας και παγώνετε για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο.

      9

      Γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.

      Διαφήμιση

      pita-me-2-sokolates

      foodmaniacs

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
      4 Σχόλια
      1. Ολγα λέει

        Απο εμφανιση καταπληκτιο θα δοκιμασω να το φτιαξω σιγουρα

        1. foodmaniacs.gr λέει

          Αναμένουμε εντυπώσεις !

      2. Evi λέει

        Δε μου βγηκε οπως θα επρεπε…πως ζελατινες μπαινουν σε καθε κρεμα?φσκελακια υπαρχουν πολλα…

        1. Food Maniacs λέει

          Καλησπέρα Έβη , λυπούμαστε που δε σου βγήκε η συνταγή αλλά ουσιαστικά η ζελατίνη πρέπει να διαλυθεί πρώτα σε νερό και στη συνέχεια να προστεθεί στο μείγμα προκειμένου να σφίξει την κρέμα. Η ποσότητα των ζελατινών είναι 2 ανά σοκολάτα , δηλαδή 1 στο μείγμα λευκής και 1 στο μείγμα της κουβερτούρας ! Ελπίζουμε την επόμενη φορά να πετύχει και φυσικά να μας στείλεις εντυπώσεις!

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend