Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Τέλεια συνταγή για πίτα με δύο σοκολάτες

Ο γάμος από λευκή σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος συνέθεσε μια ονειρεμένη πίτα με δύο σοκολάτες που θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές απόλαυσης!

Τέλεια συνταγή για πίτα με δύο σοκολάτες

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
  • Μερίδες8

    Για τη πίτα με δύο σοκολάτες θα χρειαστείτε

    • 300 γρ. ‏μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας
    • 100 γρ. ‏λιωμένο βούτυρο
    • 400 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
    • 300 γρ. ‏λευκή σοκολάτα
    • 400 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
    • 2 φακελάτια ‏ζελατίνη (έτοιμη)
    • 300 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας
    • 50 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος

    Εκτέλεση

    1

    Θρυμματίζετε 200 γρ. από τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτετε το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να μετατραπούν σε μια πάστα.

    2

    Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και απλώνετε τη βάση μπισκότου.

    3

    Καλύπτετε τα τοιχώματα του ταψιού με μπισκότα (όρθια) και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

    4

    Χτυπήστε 200 γρ. κρέμας γαλάκτος με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέστε τη μισή (έτοιμη) ζελατίνη και χτυπήστε λίγο ακόμα. Αφήστε το στην άκρη.

    5

    Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζελατίνη. Χτυπάτε λίγο ακόμα και το αφήνετε στην άκρη.

    6

    Απλώνετε το μισό μείγμα με τη λευκή σοκολάτα στη βάση μπισκότου. Το αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

    7

    Απλώνετε το μείγμα με τη κουβερτούρα και παγώνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

    8

    Απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα λευκής σοκολάτας και παγώνετε για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο.

    9

    Γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.

    Διαφήμιση

    pita-me-2-sokolates

    foodmaniacs

    Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    4 Σχόλια
    1. Ολγα λέει

      Απο εμφανιση καταπληκτιο θα δοκιμασω να το φτιαξω σιγουρα

      1. foodmaniacs.gr λέει

        Αναμένουμε εντυπώσεις !

    2. Evi λέει

      Δε μου βγηκε οπως θα επρεπε…πως ζελατινες μπαινουν σε καθε κρεμα?φσκελακια υπαρχουν πολλα…

      1. Food Maniacs λέει

        Καλησπέρα Έβη , λυπούμαστε που δε σου βγήκε η συνταγή αλλά ουσιαστικά η ζελατίνη πρέπει να διαλυθεί πρώτα σε νερό και στη συνέχεια να προστεθεί στο μείγμα προκειμένου να σφίξει την κρέμα. Η ποσότητα των ζελατινών είναι 2 ανά σοκολάτα , δηλαδή 1 στο μείγμα λευκής και 1 στο μείγμα της κουβερτούρας ! Ελπίζουμε την επόμενη φορά να πετύχει και φυσικά να μας στείλεις εντυπώσεις!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend