Τα πιτάκια αυτά αποτελούν ιδανική λιχουδιά για όλες τις ώρες.
Για τη γέμιση
- 1 κούπα πραλίνα φουντουκιού
- 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φέτες
Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 5 γραμμάρια αλάτι
- 15 ml ελαιόλαδο
- 150 ml νερό
- ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε σε φέτες τη μπανάνα και αδειάζετε την πραλίνα φουντουκιού σε μια κούπα για τη γέμιση.
- Ρίχνετε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη και τα δουλεύετε µέχρι να έχετε ένα ζυµάρι.
- Το αφήνετε για λίγο να ξεκουραστεί και µετά το ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού κόβετε το ζυµάρι σε δίσκους.
- Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου από μια φέτα μπανάνα και μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα και το διπλώνετε σε µισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.
- Τοποθετείτε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και τα ψήνετε περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
- Πασπαλίζετε µε άχνη και κανέλα και τα σερβίρετε ζεστά.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση