Η παρακάτω συνταγή είναι αρκετά εντυπωσιακή γιατί ουσιαστικά η πίτσα σερβίρεται σε ζύμη που έχει σχηματιστεί σε πιάτο !
Είναι τόσο εύκολη που πραγματικά ακόμα και αρχάριοι να είστε μπορείτε να εκτελέσετε τη συνταγή άνετα !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Αλείφετε ένα πυρέξ με λάδι (μέσα και έξω). Απλώνετε σε όλη την επιφάνεια φέτες μότσαρέλας (θα χρειαστείτε περίπου 6). Στη συνέχεια τοποθετείτε τα μανιτάρια και το πεπερόνια και πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό.
- Προσέχετε να απλώσετε ομοιόμορφα τα υλικά.
- Στη συνέχεια απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας. Πρέπει να είναι αρκετή ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα πάνω από τα υλικά. Αφήστε το στην άκρη.
- Απλώνετε αρκετό αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας και δουλεύετε με πλάστη τη ζύμη για πίτσα. Προσέχετε να καλυφθούν με αλεύρι και οι 2 πλευρές της ζύμης.
- Στη συνέχεια καλύπτετε το πυρέξ με τη ζύμη και φορμάρετε προσεκτικά τα τοιχώματα ώστε να σχηματίσετε έτσι το πιάτο ζύμης.
- Ψήνετε στους 205 C για 15-20 λεπτά. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη όταν η ζύμη θα έχει καφετίσει.
- Αποσύρετε προσεκτικά το πυρέξ και το γυρίζετε ανάποδα σ’ένα πιάτο. Προσεκτικά αφήνετε να πέσει η ζύμη και αφαιρείτε το μπολ. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό !
Για να διευκολυνθείτε δείτε το βίντεο εκτέλεσης !
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: jumblejoy.com