Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πολύ εύκολη τάρτα λεμονιού με κρέμα καρύδας

Τάρτα λεμονιού: Το ιδανικό γλυκό για όσους αρέσει το λεμόνι! Απαλό, δροσερό και εύκολο στην παρασκευή του.

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 1 1/2 φλιτζ. ‏θρυμματισμένα μπισκότα digestive
  • 1/2 φλιτζ. ‏καρύδα αποξηραμένη
  • 1/4 φλιτζ. ‏αμύγδαλα ωμά, χοντροαλεσμένα
  • 125 γρ. ‏βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείτε

  • 1 κουτί (397γρ.) ‏κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ‏ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλιτζ. ‏χυμό λεμονιού
  • 3 ‏μεγάλα αυγά + 1 μεγάλο κρόκο (θα χρησιμοποιήσετε το ασπράδι στην κρέμα καρύδας)

Για την κρέμα καρύδας θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζ. ‏κρέμα καρύδας (από κονσέρβα)
  • 2 κ.σ. ‏τυρί «Φιλαδέλφεια»
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο ‏ασπράδι
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βάζετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, την καρύδα και τα αμύγδαλα σε ένα μπολ. Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να πάει παντού. Απλώνετε το μίγμα στη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού πυρέξ για τάρτες, 23 εκατοστών περίπου. Πιέζετε με τα χέρια σας ώστε το μίγμα να ενωθεί. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήνετε τη βάση να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού: Χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίξερ σας). Ανακατεύετε με ένα σύρμα να αναμιχθούν. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε πάλι. Το μίγμα μπορεί να πήξει κάπως. Κτυπάτε ελαφρά τα αυγά με το κροκάδι και τα προσθέτετε στο μπολ. Ανακατεύετε να αναμιχθούν.
    Περιχύνετε την κρέμα λεμονιού πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Ψήνετε 30 λεπτά στους 150°C. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Για την αφράτη κρέμα καρύδας: Στο μπολ του μίξερ, βάζετε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα καρύδας, το τυρί Φιλαδέλφεια, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Κτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η κρέμα να πήξει και να γίνει σαν σαντιγί.
    Σε ένα άλλο μπολ, κτυπάτε το ασπράδι να αφρατέψει. Προσθέτετε την κρυσταλλική ζάχαρη ενώ κτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα. Διπλώνετε τη σαντιγί στη μαρέγκα σε δύο δόσεις. Απλώνετε την αφράτη κρέμα πάνω από την κρέμα λεμονιού. Πασπαλίζετε με αποξηραμένη καρύδα, αν θέλετε. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον πριν να το σερβίρετε.

τάρτα λεμονιού

Συνταγή για τάρτα λεμονιού

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend