Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πολύ εύκολο εκμέκ κανταΐφι

Το παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι, σε μία… διαφορετική εκτέλεση αφού η βάση του είναι από τσουρέκι!

Πολύ εύκολο εκμέκ κανταΐφι

    • Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
    • Μερίδες6

      Για τα νηστίσιμα κουλουράκια θα χρειαστείτε

      • 1 ποτήρι ‏ελαιόλαδο
      • 1 ποτήρι ‏χυμό πορτοκαλιού
      • ‏ξύσμα από ένα πορτοκάλι
      • 3/4 του ποτηριού ‏ζάχαρη
      • 1 πρέζα ‏αλάτι
      • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα
      • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
      • 1 φακελάκι ‏μπέικιν πάουντερ
      • ‏αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη

      Εκτέλεση

      Βάση και σιρόπι

      1

      Απλώνετε τις φέτες τσουρεκιού σε μια λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 160 οC μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές.

      2

      Παράλληλα, ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν ξεκινήσει ο βρασμός).

      3

      Απλώνετε τις φέτες τσουρεκιού σ’ ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. σε μονή στρώση, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια, χωρίς να μένουν κενά. Ίσως περισσέψει τσουρέκι.

      4

      Σιροπιάζετε τις ζεστές φέτες με το ζεστό σιρόπι. Θα το ρίξετε όλο.

      5

      Αφήνετε κατά μέρος μέχρι να κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι.

      Κρέμα

      6

      Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά.

      7

      Στο μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτοντας και λίγο από το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας (τόσο όσο να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ).

      8

      Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας πάρει βράση, αδειάζετε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει.

      9

      Την αποσύρετε αμέσως και την αδειάζουμε πάνω από τις σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού.

      10

      Την απλώνετε και την καλύπτουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην σχηματιστεί κρούστα.

      11

      Αφήνετε το γλυκό κατά μέρος και, μόλις γίνει χλιαρό, το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, πριν σερβίρετε.

      12

      Aν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο φιστίκι.

      Διαφήμιση

      To εκμέκ κανταΐφι των Τούρκων δεν έχει βάση από φύλλο κανταΐφι, όπως έχουμε συνηθίσει εδώ, αλλά από ένα σιροπιασμένο ψωμί, σαν μπριός (εκμέκ άλλωστε σημαίνει ψωμί). Από πάνω σερβίρουν συνήθως καϊμάκι – όχι το παγωτό βεβαίως, αλλά μια πλούσια κρέμα από βουβαλίσιο γάλα. Η συνταγή που σας δίνουμε είναι πιο εύκολη, καθώς γίνεται με έτοιμο τσουρέκι και μια κρέμα κατσαρόλας.

      efkolo-ekmek-kantaifi

      Πηγή: steliosparliaros.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend