Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πολύ εύκολο κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο

Μια συνταγή εύκολη, για να ετοιμάσετε και να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 11 x 21 εκ. και στρώνετε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  6. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε στη φόρμα για 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  7. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
  8. Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ, πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο και σερβίρετε.

keik_lemoniou_indokarydo

Πηγή: sintayes.gr

5/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend