Μια συνταγή εύκολη, για να ετοιμάσετε και να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο!
Για το κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο θα χρειαστείτε
- 200 γρ. + επιπλέον για άλειμμα ταψιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ψιλοκομμένο
- 215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (έξτρα ψιλή)
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 αυγά
- 65 γρ. ινδοκάρυδο
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 60 ml γάλα
Για το γλάσο ζάχαρης θα χρειαστείτε
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 1 1/2 κ.σ. ζεστό νερό
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 30 γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 11 x 21 εκ. και στρώνετε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετείτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε στη φόρμα για 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
- Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ, πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr
Διαφήμιση