Πολύ εύκολο μιλφέιγ
Συνταγή για ένα πολύ εύκολο εύκολο μιλφέιγ, μοναδικά γευστικό, που όλοι σας θα αγαπήσετε! Αρκετά ελαφρύ, δροσερό και όπως είπαμε και στην αρχή… πανεύκολο!
Αν θέλεις μια εναλλακτική εκδοχή του μιλφέιγ, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα το πανεύκολο μιλφέιγ με Νουτέλα, ενώ σου έχουμε και τη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για μιλφέιγ με κρέμα παρφέ σοκολάτα και κρέμα πατισερί βανίλια!
Πολύ εύκολο μιλφέιγ
- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος25 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το εύκολο μιλφέιγ θα χρειαστείτε
- 3 πακέτα σφολιατίνια (τα βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ)
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής (κρέμα για μιλφέιγ ή κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 6 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
- 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 & 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Αλείφετε ένα πυρέξ με λίγη μαργαρίνη και στρώνετε στη βάση τα σφολιατίνια. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην έχετε κενά, και σπάστε μερικά αν χρειαστεί προκειμένου να καλύψετε τρυπούλες.
Ακολουθήστε τις οδηγίες παρασκευής της κρέμας στιγμής και αφού τη παρασκευάσετε στρώστε τη μισή πάνω από τα σφολιατίνια. Πασπαλίστε με μισό φλιτζάνι αμύγδαλα, και ξαναστρώστε άλλη μια σειρά σφολιατίνια. Μετά ξαναστρώνετε την υπόλοιπη κρέμα, ξανά μισό φλιτζάνι αμύγδαλα και ξανά σφολιατίνια.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνετε μια στρώση σαντιγί πάνω από τα σφολιατίνια, και τρίβετε, με το χέρι, λίγα σφολιατίνια από αυτά που θα έχουν περισσέψει και πασπαλίζετε την επιφάνεια. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα. Βάζετε το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Πηγή: dietup.gr