Πολύ εύκολο ογκρατέν ζυμαρικών
Μόλις δει η οικογένεια το ογκρατέν να ψήνεται στο φούρνο θα πετάξει απ τη χαρά της !
Και φυσικά η νοικοκυρά δε θα δυσκολευτεί καθόλου στην εκτέλεση !
Για τα ζυμαρικά ογκρατέν θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. κοντά ζυμαρικά (σέλινο, πένες κ.λπ.)
- 150 γρ. μπέικον (σε κύβους)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα κ.λπ.).κ.)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα (τριμμένη)
- 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας (σπιτικός ή έτοιμος)
- 250 γρ. βούτυρο
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το βούτυρο σε κύβους και αλατοπιπερώνετε.
- Χτυπάτε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνετε τα ζυμαρικά με αυτό το μείγμα.
- Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το φαγητό στους 200 °C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει η επιφάνειά των ζυμαρικών. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, κομμένο σε μερίδες.
Πηγή: icookgreek
Διαφήμιση