Πολύ γρήγορο κέικ κανέλας
Θέλετε κάτι γρήγορο ώστε να σας συνοδεύει με το πρωινό σας ή ακόμα και να σας παίρνει τη λιγούρα μέσα στην ημέρα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή για ένα πανεύκολο και μυρωδάτο κέικ κανέλας.
Για το κέικ κανέλας θα χρειαστείτε
- 60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 80 ml γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.
- Χτυπάμε για λίγα λεπτά με μίξερ χειρός έως ότου κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα.
- Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
- Σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 30΄.
- Αφήνουμε να σταθεί 5΄ στη φόρμα.
- Το ξεφορμάρουμε και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
- Το σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση