Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πώς να φτιάξετε λικέρ δαμάσκηνο

Η τέλεια συνταγή για ένα υπέροχο σπιτικό λικέρ δαμάσκηνο.

Πώς να φτιάξετε λικέρ δαμάσκηνο

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
    • Μερίδες1 μπουκάλι 400ml περίπου

      Για το σπιτικό λικέρ δαμάσκηνο θα χρειαστείτε

      • 1 κιλό ‏δαμάσκηνα
      • 1 κιλό ‏ζάχαρη
      • 1 λίτρο ‏κονιάκ ή τσίπουρο
      • 3 καρφάκια ‏γαρίφαλο
      • 2 μπαστούνια ‏κανέλα

      Εκτέλεση

      1

      Καθαρίζετε τα δαμάσκηνα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε στα δύο.

      2

      Σε μια καράφα ή ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζετε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, το κονιάκ ή τσίπουρο, τα καρφάκια γαρίφαλο και τα μπαστούνια κανέλας.

      3

      Κλείνετε το σκεύος και το αφήνετε στον ήλιο για 30 έως 50 ημέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μία φορά την εβδομάδα το ανακινείτε, έτσι ώστε τα υλικά να ανακατεύονται καλά.

      4

      Μόλις το ποτό σας είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού, ανακινείτε και σουρώνετε το λικέρ. Το φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

      Διαφήμιση

      Xρήσιμες συμβουλές:

      – Καλύτερα να μη βγάλετε τα δαμάσκηνα, αλλά να τα αφήσετε μέσα. Έτσι το λικέρ σας θα γίνει πιο γευστικό.
      – Όταν σερβίρετε το λικέρ, κόβετε κάθε φορά και ένα μικρό κομμάτι δαμάσκηνο από το βάζο και το προσθέτετε στο ποτήρι.

      λικέρ δαμάσκηνο

      Πηγή: vita.gr

      Μερικές συνταγές με δαμάσκηνο

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend