Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πώς να φτιάξετε λικέρ δαμάσκηνο

Η τέλεια συνταγή για ένα υπέροχο σπιτικό λικέρ δαμάσκηνο.

Πώς να φτιάξετε λικέρ δαμάσκηνο

δαμάσκηνο
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
  • Μερίδες1 μπουκάλι 400ml περίπου

    Για το σπιτικό λικέρ δαμάσκηνο θα χρειαστείτε

    • 1 κιλό ‏δαμάσκηνα
    • 1 κιλό ‏ζάχαρη
    • 1 λίτρο ‏κονιάκ ή τσίπουρο
    • 3 καρφάκια ‏γαρίφαλο
    • 2 μπαστούνια ‏κανέλα

    Εκτέλεση

    1

    Καθαρίζετε τα δαμάσκηνα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε στα δύο.

    2

    Σε μια καράφα ή ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζετε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, το κονιάκ ή τσίπουρο, τα καρφάκια γαρίφαλο και τα μπαστούνια κανέλας.

    3

    Κλείνετε το σκεύος και το αφήνετε στον ήλιο για 30 έως 50 ημέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μία φορά την εβδομάδα το ανακινείτε, έτσι ώστε τα υλικά να ανακατεύονται καλά.

    4

    Μόλις το ποτό σας είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού, ανακινείτε και σουρώνετε το λικέρ. Το φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

    Διαφήμιση

    Xρήσιμες συμβουλές:

    – Καλύτερα να μη βγάλετε τα δαμάσκηνα, αλλά να τα αφήσετε μέσα. Έτσι το λικέρ σας θα γίνει πιο γευστικό.
    – Όταν σερβίρετε το λικέρ, κόβετε κάθε φορά και ένα μικρό κομμάτι δαμάσκηνο από το βάζο και το προσθέτετε στο ποτήρι.

    λικέρ δαμάσκηνο

    Πηγή: vita.gr

    Μερικές συνταγές με δαμάσκηνο

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend