Η τέλεια συνταγή για ένα υπέροχο σπιτικό λικέρ δαμάσκηνο.
Πώς να φτιάξετε λικέρ δαμάσκηνο
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες1 μπουκάλι 400ml περίπου
Για το σπιτικό λικέρ δαμάσκηνο θα χρειαστείτε
- 1 κιλό δαμάσκηνα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο κονιάκ ή τσίπουρο
- 3 καρφάκια γαρίφαλο
- 2 μπαστούνια κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα δαμάσκηνα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε στα δύο.
Σε μια καράφα ή ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζετε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, το κονιάκ ή τσίπουρο, τα καρφάκια γαρίφαλο και τα μπαστούνια κανέλας.
Κλείνετε το σκεύος και το αφήνετε στον ήλιο για 30 έως 50 ημέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μία φορά την εβδομάδα το ανακινείτε, έτσι ώστε τα υλικά να ανακατεύονται καλά.
Μόλις το ποτό σας είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού, ανακινείτε και σουρώνετε το λικέρ. Το φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Διαφήμιση
Xρήσιμες συμβουλές:
– Καλύτερα να μη βγάλετε τα δαμάσκηνα, αλλά να τα αφήσετε μέσα. Έτσι το λικέρ σας θα γίνει πιο γευστικό.
– Όταν σερβίρετε το λικέρ, κόβετε κάθε φορά και ένα μικρό κομμάτι δαμάσκηνο από το βάζο και το προσθέτετε στο ποτήρι.
Πηγή: vita.gr
Διαφήμιση