Πουτίγκα λεμόνι
Συνταγή για μια εξαιρετική πουτίγκα λεμόνι. Ένα ελαφρύ και άκρως αρωματικό επιδόρπιο.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβετε τα λεμόνια στη μέση, στύβετε και παίρνετε τον χυμό τους και κρατάτε 1 φλούδα λεμονιού για άρωμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το αλεύρι.
- Με το σύρμα, χτυπάτε τους κρόκους αυγών, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό.
- Σε ένα μικρό μπολ, με μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να έχει απαλή υφή.
- Ανακατεύετε απαλά το ένα τρίτο της μαρέγκας μέσα στο μείγμα λεμονιού και στη συνέχεια και την υπόλοιπη
- μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε στο δεύτερο ράφι του φούρνου.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
- Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση