Η πουτίγκα σοκολάτας «έκπληξη» θα σας… εκπλήξει ευχάριστα από την πρώτη μπουκιά που θα δοκιμάσετε! Ετοιμάζεται γρήγορα και το ίδιο γρήγορα… τρώγεται! 🙂
Συνταγή για πουτίγκα σοκολάτας
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
- Μερίδες10
Για την πουτίγκα σοκολάτας θα χρειαστείτε
- 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 220 γραμμάρια Ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμάρια Κακάο σκόνη
- 125 γραμμάρια Γάλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γραμμάρια Ανάλατο λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- Παγωτό βανίλια για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.
Λαδώστε ένα πυρίμαχο ταψί χωρητικότητας 1,5 λίτρου.
Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το μαζί με τα 110γρ. της ζάχαρης, τα 25γρ. κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
Κάντε μία γούβα στο κέντρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε με σύρμα το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και τα αυγά.
Σταδιακά ρίχνετε το μείγμα στη γούβα και ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.
Απλώστε το μείγμα απαλά στο έτοιμο πιάτο.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα 110γρ. της ζάχαρης και τα 25γρ. κακάο και πασπαλίστε τα πάνω στην κορυφή της πουτίγκας.
Προσεκτικά χύστε 500ml βραστού νερού στην κορυφή της πουτίγκας.
Ψήστε για 30-35 λεπτά και ύστερα αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Πασπαλίστε στη ζεστή πουτίγκα έξτρα κακάο και σερβίρετε αμέσως με παγωτό βανίλια!
Πηγή: foodmaniacs.gr
Με έμπνευση και φωτογραφία από: delicious.com.au