Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Προφιτερόλ mon amour

Στο άκουσμα του μας τρέχουν τα σάλια ! Ένα απ’ τα πιο αγαπημένα γλυκά της γαλλικής κουζίνας με ανεπανάληπτη γεύση. Δώστε προσοχή στα βήματα και σας υποσχόμαστε ότι θα βγει υπέροχο !

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

Εκτέλεση

 Για την κρέμα σοκολάτας  :

  1. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Βάζετε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει και να γίνει μια κρέμα πηχτή και νόστιμη.
  4. Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε περίπτωση που δεν γίνει το μείγμα μας λείο τότε μπορείτε να το περάσετε από το μπλέντερ για να σπάσουν όσα μικρά γρομπαλάκια υπάρχουν.
  6. Αδειάζετε το μείγμα μας σε ένα σκεύος, καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
  7. Ανακατεύετε καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Για την κρέμα :

  1. Προσθέτετε 2 κ.σ από το γάλα και το κορν φλάουρ και χτυπάτε ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά.
  2. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να την ανακατέψετε όμως και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  3. Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος – ζάχαρης ρίχνετε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατεύετε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα όπως αν το βάζατε όλα μέσα.
  4. Ρίχνετε άλλες 3-4 κουτάλες από το γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς.
  5. Ύστερα αδειάζετε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Θέλει καλό ανακάτεμα και σε χαμηλή φωτιά για μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα.
  6. Ελέγχετε που και που δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν μυρίζει αλευρίλα.
  7. Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Για τα σου :

  1. Βάζετε το νερό, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανάβετε το μάτι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι.
  3. Όταν λιώσει το βούτυρο και το μείγμα με το νερό και το γάλα ξεκινήσει να βράζει αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μιας ρίχνετε μέσα το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά.
  4. Βάζετε ξανά πάνω στη φωτιά, χαμηλώνετε και ανακατεύετε δυνατά για 2-3 λεπτά ξύνοντας με τη σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που τυχόν έχουν κολλήσει στον πάτο.
  5. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ. Έχετε σπάσει τα αυγά σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη.
  6. Δουλεύετε για λίγο τη ζύμη μόνη της για να κρυώσει. Ένα δυο λεπτά είναι αρκετά και στη συνέχεια αρχίζετε να προσθέτετε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλετε το επόμενο.
  7. Τα 4 αυγά θα τα πάρει σίγουρα. Το πέμπτο το σπάμε με ένα πιρούνι, ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε σιγά σιγά αν χρειαστεί όλο. Ο στόχος είναι να πάρετε μια ζύμη ελαστική και μαλακή που να τραβιέται σαν τσίχλα και να μην σπάει όταν τραβάτε ένα κομμάτι της.
  8. Βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ και είστε έτοιμοι να κάνετε τα σουδάκια σας και να τα ψήσετε.
  9. Προαιρετικά με ένα πινέλο απλώνετε από πάνω χτυπημένο αυγό για να πάρουν ακόμα καλύτερο χρώμα.
  10. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνετε στους 180 βαθμούς και ψήνετε μέχρι να είναι έτοιμα, χρυσαφένια απέξω και τραγανά.
  11. Ετοιμάζετε τα σου βάζοντας την κρέμα με ένα κορνέ μέσα στα σου, γεμίζοντάς τα.
  12. Γαρνίρετε με την κρέμα σοκολάτας.

PROFITEROL-1327933359

Πηγή : akispetretzikis.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend