Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ψητό χταπόδι με λαδολέμονο από ελιά και δυόσμο

Πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους μας μεζέδες! Επιβάλλεται συνοδεία ούζου και καλής παρέας… Πάμε τώρα να δούμε πώς θα το φτιάξετε!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Πλένετε καλά το χταπόδι, το στραγγίζετε, το βάζετε σε ταψί που να το χωράει ακριβώς με τις βεντούζες προς τα πάνω, ρίχνετε τη δάφνη, το πιπέρι και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, ώστε να ψηθεί μέσα στα υγρά του για περίπου 45 λεπτά – 1 ώρα.
  3. Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα (Το φουρνιστό χταπόδι έχει πιο μαστιχωτή υφή από το κατσαρολάτο και πιο στεγνή και κρουστή σάρκα).
  4. Κρατάτε τα υγρά που θα βγάλει στο ταψί, ώστε συμπληρώνοντας κρασί και ζωμό να φτιάξετε ένα πιλάφι.

Για τη σάλτσα:

  1. Χτυπάτε στο μούλτι το λάδι, το ξίδι και τους χυμούς, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα, την οποία βάζουμε σε μπολ.
  2. Πριν σερβίρετε, προσθέτετε στη σάλτσα την πάστα ελιάς και ρίχνετε το αρωματικό της αρεσκείας μας.
  3. Βάζετε το χταπόδι στην πιατέλα, το χωρίζετε στα πλοκάμια του και περιχύνετε με τη σάλτσα.

xtapodi

Πηγή: gastronomos.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend