Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ψητός μπακαλιάρος συνταγή

Εάν είσαι κάποιος που δυσκολεύεται με τα θαλασσινά και το μαγείρεμά τους, ο μπακαλιάρος θα σου φανεί παιχνιδάκι! Είναι εύκολος στην ετοιμασία και ψήνεται πανεύκολα! Συμβουλή: Τοποθετήστε λεπτές φέτες κάτω από το ψάρι για να μην κολλήσει.

Ψητός μπακαλιάρος συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
  • Μερίδες4

    Για τον ψητό μπακαλιάρο θα χρειαστείτε

    Υλικά για το μπακαλιάρο

    • 4 φιλέτα μπακαλιάρου, περίπου ένα εκατοστό παχιά
    • Αλάτι Kosher
    • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζάνι τοματίνια
    • 1 λεμόνι, σε φέτες και, παραπάνω για το γαρνίρισμα
    • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες, αλλά, όχι ξεφλουδισμένες
    • 2 κλωναράκια θυμάρι

    Υλικά για τη γαρνιτούρα

    • 1 λεμόνι, σε φέτες και, παραπάνω για το γαρνίρισμα
    • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 400⁰ και αγγίξτε ελαφρά τα φιλέτα μπακαλιάρου με μία χαρτοπετσέτα μέχρι να στεγνώσουν.

    2

    Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

    3

    Συνδυάστε σε ένα 9”-x-13” ταψί ελαιόλαδο, τοματίνια, φέτες λεμονιού, σκόρδο και θυμάρι.

    4

    Ανακατέψτε για να επικαλυφθεί και απλώστε σε μία ομοιόμορφη στρώση.

    5

    Τοποθετήστε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο ταψί.

    6

    Ψήστε μέχρι το ψάρι να γίνει διαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι, 15 με 20 λεπτά σε θερμοκρασία τουλάχιστον 145⁰  –εξαρτάται από το πόσο παχιά είναι τα φιλέτα.

    7

    Σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό και χυμό λεμονιού.

    Διαφήμιση

    Ψητός Μπακαλιάροςfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: delish.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend