Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ραβασάκι φέτας τυλιχτό με φύλλο με μέλι

Ανεπανάληπτη , με μεστή γεύση και αποκλειστικά ελληνικής καταγωγής , το τυρί αυτό πρωταγωνιστεί σε κάθε ελληνικό τραπέζι και λατρεύεται σε όλες του τις εκδοχές. Το συγκεκριμένο όμως ραβασάκι φέτας θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt επομένως φτιάξτε 2 και 3 για να το προλάβουν όλοι οι παρευρισκόμενοι !

Ραβασάκι φέτας τυλιχτό με φύλλο με μέλι

    • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
    • Μερίδες1

      Για το ραβασάκι φέτας θα χρειαστείτε

      • 3 ‏φύλλα κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου
      • 3 κ. της σούπας ‏μέλι
      • 1 κ. του γλυκού ‏μαύρο σουσάμι
      • 400 γρ. ‏φέτα
      • ‏καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

      Εκτέλεση

      1

      Διπλώνετε ένα φύλλο κρούστας στην μέση.

      2

      Τοποθετείτε στο κέντρο μία φέτα από το τυρί σας περίπου 3 cm, διπλώνετε τα πλαϊνά σημεία του φύλλου και τυλίγετε σαν φάκελο, έτσι ώστε να θωρακίσετε το τυρί στο εσωτερικό του φύλλου.

      3

      Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κατόπιν, βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού κάψει, τηγανίζετε τα ραβασάκια φέτας μέχρι να χρυσαφίσουν.

      4

      Στη συνέχεια τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

      5

      Με ένα κουτάλι τα περιχύνετε από ψηλά με το μέλι (προσπαθείτε να μην πέσει μαζεμένη ποσότητα μελιού σε ένα σημείο , αλλά να απλωθεί ομοιόμορφα).

      6

      Τέλος πασπαλίζετε με το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε αμέσως!

      Διαφήμιση

      ραβασάκι φέτας

      Πηγή: chefoulis

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend