Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ραβασάκι φέτας τυλιχτό με φύλλο με μέλι

Ανεπανάληπτη , με μεστή γεύση και αποκλειστικά ελληνικής καταγωγής , το τυρί αυτό πρωταγωνιστεί σε κάθε ελληνικό τραπέζι και λατρεύεται σε όλες του τις εκδοχές. Το συγκεκριμένο όμως ραβασάκι φέτας θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt επομένως φτιάξτε 2 και 3 για να το προλάβουν όλοι οι παρευρισκόμενοι !

Ραβασάκι φέτας τυλιχτό με φύλλο με μέλι

ραβασάκι φέτας
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
  • Μερίδες1

    Για το ραβασάκι φέτας θα χρειαστείτε

    • 3 ‏φύλλα κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου
    • 3 κ. της σούπας ‏μέλι
    • 1 κ. του γλυκού ‏μαύρο σουσάμι
    • 400 γρ. ‏φέτα
    • ‏καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    1

    Διπλώνετε ένα φύλλο κρούστας στην μέση.

    2

    Τοποθετείτε στο κέντρο μία φέτα από το τυρί σας περίπου 3 cm, διπλώνετε τα πλαϊνά σημεία του φύλλου και τυλίγετε σαν φάκελο, έτσι ώστε να θωρακίσετε το τυρί στο εσωτερικό του φύλλου.

    3

    Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κατόπιν, βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού κάψει, τηγανίζετε τα ραβασάκια φέτας μέχρι να χρυσαφίσουν.

    4

    Στη συνέχεια τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.

    5

    Με ένα κουτάλι τα περιχύνετε από ψηλά με το μέλι (προσπαθείτε να μην πέσει μαζεμένη ποσότητα μελιού σε ένα σημείο , αλλά να απλωθεί ομοιόμορφα).

    6

    Τέλος πασπαλίζετε με το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε αμέσως!

    Διαφήμιση

    ραβασάκι φέτας

    Πηγή: chefoulis

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend