Ραβασάκι φέτας τυλιχτό με φύλλο με μέλι
Ανεπανάληπτη , με μεστή γεύση και αποκλειστικά ελληνικής καταγωγής , το τυρί αυτό πρωταγωνιστεί σε κάθε ελληνικό τραπέζι και λατρεύεται σε όλες του τις εκδοχές. Το συγκεκριμένο όμως ραβασάκι φέτας θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt επομένως φτιάξτε 2 και 3 για να το προλάβουν όλοι οι παρευρισκόμενοι !
Ραβασάκι φέτας τυλιχτό με φύλλο με μέλι

- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες1
Για το ραβασάκι φέτας θα χρειαστείτε
- 3 φύλλα κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ. της σούπας μέλι
- 1 κ. του γλυκού μαύρο σουσάμι
- 400 γρ. φέτα
- καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Διπλώνετε ένα φύλλο κρούστας στην μέση.
Τοποθετείτε στο κέντρο μία φέτα από το τυρί σας περίπου 3 cm, διπλώνετε τα πλαϊνά σημεία του φύλλου και τυλίγετε σαν φάκελο, έτσι ώστε να θωρακίσετε το τυρί στο εσωτερικό του φύλλου.
Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κατόπιν, βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού κάψει, τηγανίζετε τα ραβασάκια φέτας μέχρι να χρυσαφίσουν.
Στη συνέχεια τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Με ένα κουτάλι τα περιχύνετε από ψηλά με το μέλι (προσπαθείτε να μην πέσει μαζεμένη ποσότητα μελιού σε ένα σημείο , αλλά να απλωθεί ομοιόμορφα).
Τέλος πασπαλίζετε με το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε αμέσως!
Διαφήμιση
Πηγή: chefoulis
Διαφήμιση