Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Ριγκατόνι με κιμά και τριμμένη μυζήθρα

Ήρθε το μεσημέρι και λες τι να μαγειρέψω , μα φυσικά τι άλλο από ένα γρήγορο ριγκατό με κιμά και τριμμένη μυζήθρα ; Αν είστε μακαρονάδες πρέπει να το τιμήσετε οπωσδήποτε !

Για τα ριγκατόνι με κιμά θα χρειαστείτε:

  • 1 πρέζα ‏κανέλα
  • 1 πρέζα ‏μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ‏πελτές ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ‏νερό βραστό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ‏ριγκατόνι ζυμαρικό
  • 1/2 φλ. ‏ξερή τριμμένη μυζήθρα
  • ‏αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια ‏κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα ‏σκόρδo

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
  2. Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση περίπου 35 λεπτά.
  3. Σε άλλο σκεύος βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και στραγγίζετε. Ρίχνετε τα βραστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα κιμά και ανακατεύετε λίγο ακόμα να ζεσταθούν.
  4. Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από την τριμμένη μυζήθρα. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρετε και πασπαλίζετε την υπόλοιπη τριμμένη ζυμήθρα.

rigkatoni-me-kyma

Πηγή: sidagi.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend