Ριγκατόνι με κιμά και τριμμένη μυζήθρα
Ήρθε το μεσημέρι και λες τι να μαγειρέψω , μα φυσικά τι άλλο από ένα γρήγορο ριγκατό με κιμά και τριμμένη μυζήθρα ; Αν είστε μακαρονάδες πρέπει να το τιμήσετε οπωσδήποτε !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση περίπου 35 λεπτά.
- Σε άλλο σκεύος βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και στραγγίζετε. Ρίχνετε τα βραστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα κιμά και ανακατεύετε λίγο ακόμα να ζεσταθούν.
- Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από την τριμμένη μυζήθρα. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρετε και πασπαλίζετε την υπόλοιπη τριμμένη ζυμήθρα.
Πηγή: sidagi.gr
Διαφήμιση