Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Το ριζότο του καλοκαιριού

Ένα ελαφρύ ριζότο, δροσερό και πολύ πολύ καλοκαιρινό!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
  2. Κόβετε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρετε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
  3. Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
  4. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνετε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  5. Κόβετε τα κολοκυθάκια όπως κόψατε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα και η μελιτζάνα, ρίχνετε μέσα και τα κολοκυθάκια.
  6. Προσθέτετε το ρύζι σας (1 κούπα) και σοτάρετε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτετε τα ντοματίνια, 3 φλυτζάνια νερό, 1 ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε.
  7. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε σε μέτρια τη φωτιά σας.
  8. Σκεπάζετε κι αφήνετε 20-25 λεπτά. Μόλις γίνει το ριζότο, αφαιρείτε από τη φωτιά .
  9. Ψιλοκόβετε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνετε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού.
  10. Πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλετε.

rizotokalokairno

Πηγή : akispetretzikis

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend