Το ριζότο του καλοκαιριού
Ένα ελαφρύ ριζότο, δροσερό και πολύ πολύ καλοκαιρινό!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
- Κόβετε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρετε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
- Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
- Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνετε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Κόβετε τα κολοκυθάκια όπως κόψατε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα και η μελιτζάνα, ρίχνετε μέσα και τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτετε το ρύζι σας (1 κούπα) και σοτάρετε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτετε τα ντοματίνια, 3 φλυτζάνια νερό, 1 ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε.
- Σκεπάζετε, χαμηλώνετε σε μέτρια τη φωτιά σας.
- Σκεπάζετε κι αφήνετε 20-25 λεπτά. Μόλις γίνει το ριζότο, αφαιρείτε από τη φωτιά .
- Ψιλοκόβετε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνετε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλετε.
Πηγή : akispetretzikis