Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Το ριζότο του καλοκαιριού

Ένα ελαφρύ ριζότο, δροσερό και πολύ πολύ καλοκαιρινό!

Για το ριζότο θα χρειαστείτε:

  • 750 ml (3 κούπες) ‏Νερό
  • 250 γρ. (1 κούπα) ‏Ρίζι για ριζότο
  • 2 ‏Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα ‏Ζάχαρη
  • ‏Θυμάρι , αλάτι , πιπέρι
  • 1 ‏Μελιτζάνα
  • 2 ‏Κολοκυθάκια
  • 300 γρ. ‏Ντοματίνια
  • 1 ‏Ζωμό λαχανικών

Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε:

  • ‏Δυόσμο, άνηθο , μαϊντανό , πιπέρι
  • ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏Λεμόνι (το ξύσμα)

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
  2. Κόβετε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρετε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
  3. Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
  4. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνετε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  5. Κόβετε τα κολοκυθάκια όπως κόψατε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα και η μελιτζάνα, ρίχνετε μέσα και τα κολοκυθάκια.
  6. Προσθέτετε το ρύζι σας (1 κούπα) και σοτάρετε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτετε τα ντοματίνια, 3 φλυτζάνια νερό, 1 ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε.
  7. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε σε μέτρια τη φωτιά σας.
  8. Σκεπάζετε κι αφήνετε 20-25 λεπτά. Μόλις γίνει το ριζότο, αφαιρείτε από τη φωτιά .
  9. Ψιλοκόβετε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνετε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού.
  10. Πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλετε.

rizotokalokairno

Πηγή : akispetretzikis

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend