Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπακλαβάς ρολό με σοκολάτα

Λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών αυτή είναι οι συνταγή σας!! Υπέροχο, μοναδικό, ανεπανάληπτο γλυκό που θα λατρέψετε! Μπακλαβάς ρολό με σιρόπι σοκολάτας για να πάτε την απόλαυση σε… άλλα επίπεδα!

Μπακλαβάς ρολό με σοκολάτα συνταγή

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες20

      Για τον μπακλαβά ρολό με σοκολάτα θα χρειαστείτε

      Υλικά για τον μπακλαβά ρολό

      • 300 γρ. ‏καρυδόψιχα χοντροκομμένη
      • 300 γρ. ‏αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
      • 1 φλ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
      • 3 κ.σ. ‏ζάχαρη
      • 1 κ.γ. ‏κανέλα σκόνη
      • 500-600 γρ. ‏φύλλο κρούστας
      • 300 γρ. ‏βούτυρο
      • 1 ποτηράκι του λικέρ ‏κονιάκ

      Υλικά για το σιρόπι

      • 700 γρ. ‏ζάχαρη
      • 1 & 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
      • 1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
      • 3-4 ‏ολόκληρα γαρύφαλα
      • 1 μπαστουνάκι ‏κανέλα
      • ‏Σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

      Εκτέλεση

      1

      Βάζετε σε βαθύ μπολ τη καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψυχα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το κονιάκ και την κανέλα και τα ανακατεύετε καλά.

      2

      Απλώνετε τα φύλλα κρούστας, παίρνετε τα 2 πρώτα τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και αλείφετε με πινέλο το επάνω φύλλο.

      3

      Παίρνετε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα της γέμισης και το τοποθετείτε κατά μήκος πάνω από τα φύλλα. Τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό, πιέζοντας προς τα μέσα τις άκρες τους. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, με τα υπόλοιπα.

      4

      Βάζετε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία (170 βαθμούς) μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

      5

      Βράζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά και μόλις βγάλετε τα ρολά από τον φούρνο, τα περιχύνετε με το σιρόπι μέσα στο ταψί.

      6

      Τα αφήνετε για 10 λεπτά και τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να σιροπιαστούν καλά. Μόλις μισοκρυώσουν, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια, τα περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας και το… απολαμβάνετε!

      Διαφήμιση

      Αρχική έμπνευση από: sintayes.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend