Ρολό κέικ με κρέμα και μπισκότο oreo
Η συνταγή αυτή θεωρείται τόσο εύκολη ! Το ρολό κέικ με κρέμα και μπισκότο όρεο είναι γεμιστό με σαντιγί και μπισκότο όρεο και έχει επικάλυψη σοκολάτα γκανάς !
[ingredients]
Ξεκινάτε το κέικ:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C. Τοποθετείτε σε ένα ταψί 25×40 εκ με αλουμινόχαρτο και το αλείφετε με λάδι.
- Χτυπάτε τα αυγά σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τον καφέ ή το νερό, και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπήστε ελαφρά μαζί το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Τοποθετείτε τα υγρά στα στερεά υλικά και και ανακατεύετε μόνο μέχρι να ενωθούν.
- Απλώστε στο έτοιμο ταψί. Καλύτερα είναι να απλώσετε σε ένα πολύ λεπτό στρώμα και για αυτό θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα για να εξαπλωθεί σε όλες τις γωνιές του τηγανιού.
- Ψήστε για 10-15 λεπτά. Θα ξέρετε ότι έχει γίνει γιατί αν το πιέσετε ελαφρά στην επιφάνεια με την άκρη του δακτύλου σας θα επανέλθει ελαφρώς προς τα πίσω.
- Ενώ το κέικ ψήνεται,βέζετε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας σε μεγάλη επιφάνεια εργασίας.
- Πασπαλίζετε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη (περίπου 1/4 φλυτζάνι). Μόλις βγαλετε το από το φούρνο, γυρίστε πάνω στην πετσέτα κουζίνας με την πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά.
- Στη συνέχει διπλώστε την άκρη της πετσέτα πάνω από το κέικ. Τυλίξτε σφιχτά, ρολάροντας το κέικ στη πετσέτα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς τυλιγμένο για τουλάχιστον μία ώρα ή μπορείτε να το αφήσετε τυλιγμένο για όλη τη νύχτα.
- Τώρα προχωράτε στη γέμιση: χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με ένα ηλεκτρικό μίξερ (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ χειρός, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.)
- Σιγά-σιγά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια όσο χτυπάτε. Χτυπάτε μέχρι να σφίξει. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα όρεο και κρατάτε μια κουταλιά ή δύο για το γαρνίρισμα.
- Συναρμολογείστε το κέικ: Μόλις το κέικ έχει κρυώσει, το ξετυλίγεται προσεκτικά. Απλώστε τη σαντιγί στο κέικ, αφήνοντας 2,5 cm χωρίς γέμιση σε κάθε άκρο.
- Ξαναρολάρετε το κέικ, πέρνοντας την ποσότητα που ξεχειλίζει από τις άκρες.
- Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν απλώσετε το γλάσο.
- Αν έχει μείνει σαντιγί, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα.
- Φτιάχνετε την επικάλυψη : Τοποθετείτε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος μαζί σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία για 60-90 δευτερόλεπτα ή μέχρι η κρέμα να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε το ρολό κέικ σε μια σχάρα που πάνω από ένα ταψί.
- Περιχύνετε με ganache το κέικ ομοιόμορφα.
- Γαρνίρετε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Παγώνετε μεχρι να παγώσει.
Σημείωση: Το κέικ πρέπει να μείνει στο ψυγείο μέχρι και πριν το σερβίρισμα αλλιώς η γέμιση θα ζεσταθεί και θα χάσει τη σύσταση της.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: crazyforcrust.com