Ένα απίστευτο γλυκό που θα λατρέψετε.Η μαρέγκα δένει τέλεια με τη λευκή σοκολάτα και ο συνδυασμός με το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο πάει το γλυκό σε ένα άλλο επίπεδο.
Για τη μαρέγκα θα χρειαστείτε
- 4 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια
- 10ml ξίδι λευκό
- 10γρ. κορνφλάουρ
- 225γρ. ζάχαρη
- 10ml ηλιέλαιο
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
- 200γρ. φυτική κρέμα σε παχύρρευστη μορφή
- 100γρ. μασκαρπόνε
- 40γρ. ζάχαρη άχνη
- 180γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμένη
- 200γρ. γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 165°C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αλείφετε με το ηλιέλαιο.
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε τα ασπράδια αβγών και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα με μαλακές κορφές.
- Μετά προσθέτετε το ξίδι, τη ζάχαρη και στο τέλος το κοσκινισμένο κορνφλάουρ. Ανακατεύετε απαλά.
- Στρώνετε τη μαρέγκα στη λαδόκολλα και σχηματίζετε ένα μεγάλο ορθογώνιο.
- Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα). Αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
- Παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη από τη λευκή σοκολάτα ενώ παράλληλα ανακατεύετε.
- Συνεχίζετε να προσθέτετε τη σοκολάτα με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσει.
- Τέλος προσθέτετε τη χτυπημένη φυτική κρέμα και ομογενοποιείτε με απαλές κινήσεις.
- Στρώνετε την κρέμα στη μαρέγκα και μετά απλώνετε το γλυκό του κουταλιού.
- Τυλίγετε το ρολό και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: olivemagazine.gr
Διαφήμιση