Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ρωσικά ψωμάκια, bulochki, γεμιστά με κρέμα parisienne

Μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή από τη Ρωσία. Λαχταριστά γεμιστά ψωμάκια γεμιστά με υπέροχη κρέμα. Λέγονται bulochki και είναι όμοια με τα γνωστά μας πιροσκί. Η διαφορά τους είναι ότι αυτά ψήνονται στο φούρνο και δεν τηγανίζονται.

Συνταγή για γεμιστά ψωμάκια

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε

  • 375 γρ. ‏αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 5 γρ. ‏ξηρή μαγιά (ή 15 νωπή)
  • 75 γρ. ‏ζάχαρη
  • 1/3 κ.γ. ‏αλάτι
  • 12 γρ. ‏γάλα σε σκόνη
  • 40 γρ. ‏λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. ‏ξύσμα λεμονιού
  • 1 ‏μικρό αυγό
  • 195 ml ‏νερό

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 350 ml ‏γάλα
  • 2 ‏κρόκους
  • 2 κ.σ. ‏κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • ‏ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • ‏βανίλια
  • 40 γρ. ‏βούτυρο
  • 50 γρ. ‏αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 1 κ.σ. ‏χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, σκόνη γάλακτος, μαγιά, ζάχαρη και αλάτι.
  2. Χτύπησε το αυγό με ένα πιρούνι και προσθέστε το μαζί με το νερό σταδιακά στο μείγμα, ζυμώνοντας. Προσθέστε το ξύσμα και το βούτυρο στο μέσο της ζύμης. Η ζύμη μπορεί να κολλάει λίγο, αλλά δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλο αλεύρι.
  3. Σκεπάζετε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.

Για την κρέμα parisienne

  1. Διαλύστε το κορν φλάουρ στο γάλα, προσθέστε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς (όταν η κρέμα είναι έτοιμη αρχίζει να κάνει φουσκάλες).
  2. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε το βούτυρο, χτυπημένο ελαφρά, τα αμύγδαλα και το χυμό, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  3. Αλευρώστε μια επιφάνεια και χωρίστε τη ζύμη σε 15 κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα περίπου 12-15 εκατοστά. Βάλτε κρέμα στην μια άκρη και κλείστε τη ζύμη πολύ καλά.γεμιστά ψωμάκια κρέμα parisienne
  4. Κόψτε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τυλίξτε τις σε ρολά .γεμιστά ψωμάκια κρέμα parisienne
  5. Τοποθετήστε τα ρολά σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα 30 λεπτά. Αλείψτε τα ρολά με κρόκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.γεμιστά ψωμάκια κρέμα parisienne
  6. Βγάλτε τα ψωμάκια από το φούρνο, σκεπάστε τα με μια πετσέτα και αφήστε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

Tip: Μπορείτε να φτιάξετε και σοκολάτα parisienne, αντικαθιστώντας στη ζύμη 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι με σκόνη κακάο. Σε αυτήν την περίπτωση, στην κρέμα είναι καλύτερο να προστεθεί σοκολάτα αντί για βούτυρο.

γεμιστά ψωμάκια κρέμα parisienne γεμιστά ψωμάκια κρέμα parisienne

Εμπνευσμένα από εδώ: toftiaxa.gr

Φωτογραφίες από εδώ: sloosh.ru

Ρωσικά ψωμάκια, bulochki, γεμιστά με κρέμα parisienne
Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend