Ροζ τούρτα φλαμίνγκο με βουτυρόκρεμα
Η ροζ τούρτα φλαμίνγκο είναι μια πολύ δημιουργική, εκτός από γευστική φυσικά πρόταση, η οποία μπορεί κάλλιστα να συνοδεύσει γιορτινές περιστάσεις ή απλά μια φιλική μάζωξη στο σπίτι! Μη την φοβηθείτε γιατί είναι τόσο εύκολη που στο τέλος θα σας νομίζουν για επαγγελματία pastry chef!
Μην χάσεις την παιδική τούρτα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι!
Ροζ τούρτα φλαμίνγκο με βουτυρόκρεμα
- Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες10
Για την τούρτα φλαμίνγκο θα χρειαστείτε
Υλικά για το κέικ
- 1 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλ. ζάχαρη
- 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 φλ, αλεύρι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 1/4 του φλ. γιαούρτι
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για τη βουτυρόκρεμα
- 2 φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 φλ. άχνη ζάχαρη
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 500 γρ (περίπου) κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
- 100 γρ (περίπου) κουβερτούρα σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάτε φτιάχνοντας την βάση της τούρτας
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αβγά (ένα ένα).
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα αυτό στο μείγμα του βουτύρου σε εναλλαγές με το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτετε χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε το μείγμα σας να γίνει ροζ.
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε 2 στρογγυλές φόρμες 20 εκ. Ψήνετε στους 175 C για 30 λεπτά. Εφαρμόζετε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα: εισάγετε την στα κέικ κι αν βγει καθαρή , τα κέικ είναι έτοιμα.
Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά, έπειτα ξεφορμάρετε προσεκτικά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
Συνεχίζετε με την βουτυρόκρεμα
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ώσπου να ενωθεί με το βούτυρο.
Προσθέστε την άχνη ζάχαρη (1 φλιτζ. ανά προσθήκη) και χτυπήστε για 3-5 λεπτά ώσπου να φουσκώσει το μείγμα.
Τέλος, προσθέστε την ίδια ποσότητα χρώματος ζαχαροπλαστικής ώστε να γίνει ροζ.
Ξεκινάτε την συναρμολόγηση
Λειάνετε την επιφάνεια και τις άκρες με ένα μαχαίρι ώστε να βγάλετε τυχόν καφέ σημεία. Κόψτε το κέικ ώστε να έχετε 2 στρώσεις, δημιουργώντας έτσι 4 στρώσεις.
Απλώστε μια ποσότητα βουτυρόκρεμας σε κάθε στρώση. Αν το θεωρήσετε απαραίτητο κόψτε το κέικ ώστε να μοιάζει με έναν ψηλό κύλινδρο. Καλύψτε το υπόλοιπο κέικ με βουτυρόκρεμα. Στο σημείο αυτό η χρήση μιας σπάτουλας ζαχαροπλαστικής θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.
Απλώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί το οποίο χωράει στην κατάψυξη σας. Λιώνετε την λευκή κουβερτούρα (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί) και με μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής την βάφετε ροζ.
Στη συνέχεια, με τη χρήση ενός πινέλου, βάζετε 1-2 κ.σ. από την ροζ σοκολάτα στο ταψί και με το πινέλο φτιάχνετε τα φτερά του φλαμίνγκο σε σχήμα δακρύου ζωγραφίζοντας προς τα κάτω. Επαναλαμβάνετε ώσπου να φτιάξετε 15-20 «δάκρυα». Τοποθετείστε το ταψί στην κατάψυξη για 10 λεπτά ώσπου να στερεοποιηθούν.
Βάζετε τα «δάκρυα» σε μια άκρη ώστε να παραστήσουν τα φτερά του φλαμίνγκο.
Με την υπόλοιπη ροζ κουβερτούρα φτιάχνετε το κεφάλι και το λαιμό του φλαμίνγκο.
Χρησιμοποιήστε το προηγούμενο ταψί με την λαδόκολλα: Βάζετε πολλές στρώσεις από την ροζ κουβερτούρα στο σχήμα του αριθμού 2 ώστε να σχηματίσετε έναν στιβαρό λαιμό. Παράλληλα, λιώνετε σοκολάτα κουβερτούρα και σχηματίζετε το ράμφος (ζωγραφίζετε ένα τρίγωνο στην πάνω άκρη) και τα μάτια.
Μεταφέρετε το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά μέχρι να παγώσουν οι δημιουργίες σας.
Τέλος, κάνετε μια τομή στην άκρη της τούρτας όπου θα στήσετε το κεφάλι – λαιμό του φλαμίνγκο.
Ώρα για απόλαυση!