Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, ρυζόγαλο, σε μια διαφορετική εκδοχή του με σοκολάτα και κάστανα. Το αποτέλεσμα; Τέλειο!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βράζετε το ρύζι σε 400ml νερό με λίγο αλάτι. Αποσύρετε από τη φωτιά μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό.
- Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και αραιώνετε με λίγο από το γάλα.
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με τα κάστανα στη φωτιά για να πάρουν μία βράση. Μόλις το μείγμα βράσει, προσθέτετε το ρύζι.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το μίγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνέχεια για να μην κόψει το ρυζόγαλο.
- Τέλος, προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας, εάν δεν έχει πήξει αρκετά, το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
- Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολάκια.
Πηγή: olivemagazine.gr
Διαφήμιση