Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ρυζόπιτα αλμυρή με φύλλο – Μια εναλλακτική πίτα που θα λατρέψετε

Αξίζει να τη δοκιμάσετε… Η ρυζόπιτα αλμυρή με φύλλο είναι μια ιδιαίτερη και παραδοσιακή συνταγή που σίγουρα πολλοί αγνοούν. Επίσης όπως η ρυζόπιτα γίνεται και η μακαρονόπιτα, οπότε, αντί για ρύζι, βάζετε μισό κιλό μακαρόνια χοντρά με τρύπα, μισοβρασμένα. Επίσης υπάρχει και ρυζόπιτα γλυκιά.

Δες όλες μας τις συνταγές για πίτες εδώ.

Ρυζόπιτα αλμυρή με φύλλο

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για την αλμυρή ρυζόπιτα με φύλλο θα χρειαστείτε

      Υλικά για ταψί νο28

      • 1 φύλλο ‏Πλαστό (Εναλλακτικά 3 - 4 του εμπορίου)
      • 350 γραμμάρια ‏Ρύζι γλασέ ή Καρολίνα (Πλυμένο και σουρωμένο)
      • 500 ml ‏Φρέσκο γάλα
      • 8 ‏Αυγά (Κατά προτίμηση βιολογικά)
      • 320 ml ‏Ελαιόλαδο (κρατάμε 2 - 3 κουταλιές λάδι για το ταψί)
      • 400 γραμμάρια ‏Τυρί φέτα ή κατσικίσιο
      • ‏Αλάτι, Πιπέρι

      Εκτέλεση

      1

      Βάζετε στην κατσαρόλα να βράσουν 2 ποτήρια νερό μαζί με το μισό λάδι και πιπέρι.

      2

      Όταν κοχλάσει, ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε, προσθέτετε 1½ κουταλιά γλυκού αλάτι και το αφήνετε να βράσει 2 με 3 λεπτά.

      3

      Τότε ρίχνετε το γάλα και το άλλο μισό λάδι και το αποσύρετε.

      4

      Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό, προσθέτετε το τυρί θρυμματισμένο και τα αυγά χτυπημένα με το σύρμα, καθώς και λίγο πιπεράκι ακόμη. Ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη αλάτι.

      5

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

      6

      Αλείφετε το ταψί με το λάδι που κρατήσατε και απλώνετε το φύλλο, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια.

      7

      Ελέγχετε τη γέμιση. Πρέπει να είναι νερουλή, αν όχι, προσθέτετε λίγο γάλα ή νερό (Δεν πρέπει να σας τρομάξει το υγρό, γιατί το ρύζι θα το πιει σιγά-σιγά, ενώ ψήνεται).

      8

      Αδειάζετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο, προσεκτικά να μη διαρρεύσει έξω από το φύλλο.

      9

      Με προσοχή για να μην τρυπήσετε το φύλλο, στρώνετε το ρύζι ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

      10

      Γυρίζετε το φύλλο που περισσεύει προς τα μέσα και το αλείφετε με λάδι γύρω-γύρω.

      11

      Βάζετε το ταψί στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί γύρω στη 1 ώρα, οπότε θα σχηματιστεί στην επιφάνεια της πίτας μια χρυσοκόκκινη κρούστα.

      12

      Την αφήνετε 15 λεπτά να κρυώσει και την κόβετε τετράγωνα κομμάτια όπως το παστίτσιο.

      Διαφήμιση

      ρυζόπιτα αλμυρή με φύλλο

      Πηγή: gastronomos.gr

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend