Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σαγανάκι φούρνου με μελιτζάνες και μετσοβόνε

Μια διαφορετική εκτέλεση για ένα πιο υγιεινό σαγανάκι στο φούρνο!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
  2. Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ντομάτα με το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά πιέζοντάς τες με χαρτί κουζίνας.
  4. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  6. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν.
  9. Στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε η μία φέτα να καλύπτει την άλλη κατά το ήμισυ.
  10. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ντομάτας, ρίχνουμε από πάνω το τυρί και περιχύνουμε με το λιγοστό μείγμα των αυγών.
  11. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
  12. Σερβίρουμε σε κομμάτια.

saganaki-me-melitzanes

Πηγή: gastronomos.gr

4.7/5 - (3 votes)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend