Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σάμαλι

Υπέροχο γλυκό σιροπιαστό γλυκό από την Πόλη , το σάμαλι !!! Είναι πανεύκολο και θα σας λύσει τα χέρια για τωρα τις γιορτές !

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

Εκτέλεση

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι:

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να κοχλάσουν.
  2. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 6-7 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σουρώνετε.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Ακολούθως, ετοιμάζετε το σάμαλι:

  1. Βάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Μετά, βάζετε το λάδι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και τέλος το σιμιγδάλι.
  2. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για να ενωθούν τα υλικά και ρίχνετε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί.
  3. Αναμιγνύετε το ταχίνι με τη ζάχαρη και απλώνετε το μίγμα πάνω από το σάμαλι. Το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και βάζετε στο κέντρο του καθενός ένα αμύγδαλο.
  4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το σάμαλι. Το βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε το κρύο σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Αν θέλετε το σάμαλι να είναι νηστίσιμο, αφαιρείτε το γιαούρτι και βάζετε 2 φλιτζάνια νερό. Και για όσους δεν το ξέρετε, το ταχίνι φτιάχνεται από αποφλοιωμένους σπόρους σουσαμιού.

aaaa-132

Πηγή : xrysessyntages.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend