Ονειρεμένο σάντοιυτς παγωτό με μους σοκολάτας με παντεσπάνι και μια μους με αέρινη υφή.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για το παγωτό:
- Βάζετε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάτε για 5 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτετε τη σκόνη σαντιγί και χτυπάτε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνετε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα.
- Ρίχνετε από πάνω την κρέμα και σκεπάζετε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση.
- Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένετε να παγώσει για περίπου 5 ώρες.
- Όταν παγώσει κόβετε με το μαχαίρι.
Για τη μους:
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα πάνω από το σάντουιτς παγωτό και το απλώνετε με μια σπάτουλα. Παγώνετε στην κατάψυξη.
- Τέλος σερβίρετε πασπαλίζοντας με τρίμματα σοκολάτας.
Tip: Για να μην κάτσουν άσχημα τα μπισκότα στο πάνω μέρος. Θα τα στρώσετε αφού κρυώσει το παγωτό μας μετά από 3 ή 4 ώρες. Αν έχετε παγωτομηχανή, παραλείπετε αυτό το βήμα.