Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σιροπιαστή πίτα με ινδοκάρυδο

Η σιροπιαστή πίτα με ινδοκάρυδο, είναι μια πίτα σιροπιαστή η οποία χάρη στο ινδοκάρυδο που της δίνει ιδιαίτερη γεύση θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας. Μια πολύ ωραία συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για όσους αρέσει το ινδοκάρυδο, προτείνουμε το εύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο και τα πανεύκολα σοκολατάκια με ινδοκάρυδο και 3 μόλις υλικών! Και φυσικά η συνταγή που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι: Μεθυσμένα με ινδοκάρυδο!

Όλες μας οι συνταγές με ινδοκάρυδο εδώ.

Για περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπείτε εδώ.

Σιροπιαστή πίτα με ινδοκάρυδο

    • Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
    • Μερίδες4

    Για τη σιροπιαστή πίτα με ινδοκάρυδο θα χρειαστείτε

    Υλικά για την πίτα

    • 1 φλ. τσαγιού ‏αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
    • 1 φλ. τσαγιού ‏σιμιγδάλι χοντρό
    • 1 φλ. τσαγιού ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη
    • 1 φλ. τσαγιού ‏ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
    • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) ‏γιαούρτι αγελάδος
    • 4 ‏αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 φακελάκι (20 γραμμ.) ‏μπέικιν πάουντερ
    • 2 ‏βανίλιες
    • 1 ‏μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)

    Υλικά για το σιρόπι

    • 3 ποτήρια ‏νερό
    • 2 ποτήρια ‏ζάχαρη
    • ‏φλούδα λεμονιού
    • 1 φλ. τσαγιού ‏καρύδα για το γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    1

    Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.

    2

    Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.

    3

    Προσθέτετε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτετε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

    4

    Αδειάζετε την πίτα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνετε την επιφάνεια.

    5

    Ψήνετε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170οC σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.

    6

    Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζετε με μαχαίρι (Σημ. 1) σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνετε προσεκτικά με κουτάλα (Σημ. 2) με το καυτό σιρόπι. Πασπαλίζετε με την καρύδα.

    Για το σιρόπι

    7

    Βράζετε τα υλικά για 5΄-6΄.

    8

    Περιχύνετε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.

    9

    Παγώνετε το γλυκό και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    Σημ. 1: Βουτάτε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσετε την επιφάνεια της πίτας.
    Σημ. 2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.

    σιροπιαστή πίτα με ινδοκάρυδο

    Πηγή: argiro.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend