Μια πραγματικά υπέροχη σοκολατόπιτα, σιροπιαστή, η οποία απογειώνεται με το έξτρα γλάσο από μερέντα.
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ για το κέικ και τα χτυπάτε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάτε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ35 και ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 3-4 λεπτά.
- Σιροπιάζετε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνετε το γλάσο.
- Για το γλάσο: Ζεσταίνετε καλά το γάλα. Ζεσταίνετε και τη μερέντα (ή νουτέλα) να γίνει ρευστή, και τα ανακατεύοετε πολύ καλά να ενωθούν.
Συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο μερέντας
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr , Οι Λιχουδιές της Σόφης