Τέλεια συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ λεμόνι που θα σας γλυκάνει! Εύκολο στο να το φτιάξετε ενώ πολύ σημαντικό ότι δεν έχει γλουτένη.
Για το σιροπιαστό κέικ λεμόνι θα χρειαστείτε
- 155 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 70 γρ. κορνφλάουρ χωρίς γλουτένη
- 75 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
- 35 γρ. αποξηραμένη καρύδα
- 40 γρ. αλεύρι κεχριού
- 40 γρ. σπόροι σουσαμιού
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 110 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο
- 3 αυγά
- 1 λεμόνι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- αμυγδαλόψιχα τριμμένη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170C. Βουτυρώστε και ύστερα τοποθετείστε λαδόκολλα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (ακτίνας 20εκ.).
- Τοποθετείστε το αλεύρι αμυγδάλου, το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη, την καρύδα, το αλεύρι κεχριού, τους σπόρους σουσαμιού και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε ένα μικρό λάκο στη μέση του. Προσθέστε το λάδι καρύδας, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, 60 ml χυμό λεμόνι, τη βανίλια και 60 ml νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Κατόπιν ρίξτε το στη φόρμα που είχατε ετοιμάσει από πριν. Απλώστε ομοιόμορφα την επιφάνεια του και ύστερα ρίξτε από πάνω τη τριμμένη αμυγδαλόψιχα. Ψήστε για 40-45 λεπτά (μπορείτε να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα). Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά και ύστερα αφαιρέστε προσεκτικά το κέικ και τοποθετήστε το σε μια σχάρα.
- Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάλτε τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι και 80 ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε χαλαρά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατόπιν ανεβάστε τη θερμοκρασία και ανακατέψτε το όσο βράζει για 3-5 λεπτά μέχρι ο σιρόπι να πήξει ελαφρώς.
- Ρίξτε το σιρόπι στο ζεστό κέικ. Περιμένετε λίγη ώρα ώστε να το πιει το κέικ και ύστερα απολαύστε το!
Συνταγή για σιροπιαστό κέικ λεμόνι
Πηγή: foodmaniacs.gr
Με έμπνευση από: taste.com.au
Διαφήμιση