Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Σιροπιαστό κέικ λεμόνι

Για όσους αγαπάνε τα γλυκά ταψιού το σιροπιαστό κέικ λεμόνι είναι το ιδανικό επιδόρπιο! Μια συνταγή από το Στέλιο Παρλιάρο.

Ingredients

  • 200 γρ. ‏βούτυρο αγελάδας
  • 250 γρ. ‏ζάχαρη
  • 2 ‏λεμόνια το ξύσμα ακέρωτο
  • 4 ‏αυγά
  • 170 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. ‏αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏ζάχαρη
  • 100 γρ. ‏νερό
  • 2 ‏λεμόνια, το ξύσμα ακέρωτο
  • 4 ‏λεμόνια, το χυμό τους

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτετε και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύετε ελαφρώς.
  3. Τα ρίχνετε λίγα-λίγα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  5. Αφήνετε να κρυώσει, πριν ετοιμάσετε το σιρόπι.

Για το σιρόπι

  1. Βράζετε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το ξύσμα για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα.
  3. Με το ζεστό σιρόπι σιροπιάζετε το κρύο κέικ.
  4. Αφήνετε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρετε σε κομμάτια.
  5. Αν θέλετε συνοδεύετε με άγλυκη σαντιγί.

siropiasto_cake_lemoni

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend