Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σιροπιαστό κέικ λεμόνι

Για όσους αγαπάνε τα γλυκά ταψιού το σιροπιαστό κέικ λεμόνι είναι το ιδανικό επιδόρπιο! Μια συνταγή από το Στέλιο Παρλιάρο.

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτετε και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύετε ελαφρώς.
  3. Τα ρίχνετε λίγα-λίγα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  5. Αφήνετε να κρυώσει, πριν ετοιμάσετε το σιρόπι.

Για το σιρόπι

  1. Βράζετε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το ξύσμα για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα.
  3. Με το ζεστό σιρόπι σιροπιάζετε το κρύο κέικ.
  4. Αφήνετε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρετε σε κομμάτια.
  5. Αν θέλετε συνοδεύετε με άγλυκη σαντιγί.

siropiasto_cake_lemoni

Πηγή: steliosparliaros.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend