Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια

Συνταγή για παραδοσιακό σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια. Λίγα λόγια για την ιστορία του γλυκού – Ρεβανί ή Ραβανί: Είναι το παραδοσιακό γλυκό της πόλης και έχει ιδιαίτερη φήμη σε όλη την Ελλάδα. Στην νότια Ελλάδα κυρίως μπορεί να το συναντήσει κανείς και ως ραβανί. Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία φέροντας το ίδιο όνομα με τα ελληνικά, revani, στον Αραβικό κόσμο επίσης όπου αποκαλείται basbousa αλλά και σε όλη την υπόλοιπη ανατολική Μεσόγειο φέροντας διάφορα ονόματα. Σε κάποιες παραλλαγές, στα υλικά προστίθεται και τριμμένη καρύδα και σε κάποιες άλλες μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό καϊμάκι.

Συνταγή για να φτιάξεις μετά: Ζουμερά τουλουμπάκια!

Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια

παραδοσιακή συνταγή για ραβανί Βέροιας
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για το σιροπιαστό ραβανί της Βέροιας θα χρειαστείτε

    Υλικά για το κέικ ραβανί

    • 340 γρ. ‏σιμιγδάλι χοντρό
    • 125 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 180 γρ. ‏ζάχαρη
    • 250 ml ‏σπορέλαιο
    • 200 γρ. ‏γιαούρτι στραγγιστό
    • 4 ‏μεγάλα αυγά
    • 1 κάψουλα ‏βανίλια
    • 1 κ.σ. ‏ξύσμα λεμονιού
    • 1 1/2 κ.γ. ‏baking powder

    Υλικά για το σιρόπι

    • 800 γρ. ‏ζάχαρη
    • 750 ml ‏νερό
    • ‏Φλούδες λεμονιού
    • 1 κ.σ. ‏γλυκόζη

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

    2

    Στο μίξερ χτυπάτε το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.

    3

    Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder.

    4

    Προσθέτετε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

    5

    Λαδώνετε και αλευρώνετε καλά ένα μέτριο ταψί και προσθέτετε το μείγμα.

    6

    Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 °C Κελσίου.

    7

    Μόλις βάλετε το ρεβανί να ψηθεί βράζετε τα υλικά του σιροπιού. Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζετε κουταλιά κουταλιά.

    8

    Αφήνετε 4 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε!

    Διαφήμιση

    σιροπιαστό ραβανί Βέροιας

    Πηγή: funkycook.gr

    4.5/5 - (2 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend