Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Αυτό το σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ είναι το απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας! Έχει εμποτιστεί με σιρόπι σοκολάτας και ζαχαρούχο γάλα και τελειώνει με σοκολατένια σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας.

Για το κέικ σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 1 3/4 φλ. τσαγιού ‏αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι ‏κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. ‏αλάτι
  • 2 ‏αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ‏στιγμιαίος καφές ή 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ‏γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ‏φυτικό έλαιο
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22 x 32 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για το κέϊκ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα ξηρά υλικά [αλεύρι, ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και τον καφέ [αν δεν προτιμάτε το καφέ βάζετε το νερό] και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και να έχετε ένα σχετικά υγρό μείγμα.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ [κάντε το πείραμα με το μαχαίρι ή σουβλάκι και αν βγει στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν έχει φουσκώσει στο κέντρο και έχει κάνει “ρωγμές” το πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες σας ώστε να το ισιώσετε και να “κλείσουν” οι ρωγμές.
  4. Μόλις κρυώσει, κάνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού η πιρουνιού, αρκετές, μεγάλες τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ και το αφήνετε στην άκρη.
  5. Για το καραμελένιο σιρόπι σοκολάτας: Τοποθετείτε σε μέτριο μπολ τις σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνετε σε κατσαρολίτσα το ζαχαρούχο γάλα και μόλις πάρει βράση το ρίχνετε στο μπολ πάνω στις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.
  6. Περιχύνετε όλη την επιφάνεια του κέικ φροντίζοντας να “γεμίσουν” όλες οι τρύπες ώστε να εισχωρήσει μέσα στο γλυκό το σοκολατένιο σιρόπι καραμέλας. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  7. Για την επικάλυψη σοκολατένιας σαντιγί: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Στρώνετε τη σαντιγί πάνω από κρύο κέικ με τη κρύα πλέον σοκολατένια καραμέλα, τη στρώνετε ισομερώς και πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας.

σιροπιαστό κέικ σοκολάτας

Συνταγή για σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ

Πηγή: sintayes.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend