Τα γεμιστά σοκολατάκια με 4 υλικά είναι μια γλυκιά λιχουδιά όπου η μια γεύση ισορροπεί την άλλη !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε θήκες cupcakes σε ένα ταψί για muffins.
- Σε ένα πυρίμαχο μπολ λιώνετε τη σοκολάτα σε σταγόνες είτε στα μικροκύμματα (για 2 λεπτά) είτε σε μπεν μαρί και έπειτα την ανακατεύετε. Ζεσταίνετε για 20″ ακόμα μέχρι η σοκολάτα να λειώσει.
- Τοποθετείτε 2 κ.σ. λιωμένης σοκολάτας σε κάθε θήκη cupcake. Μη χρησιμοποιήσετε όλη την σοκολάτα, αφήστε το 1/4 αυτής στο μπολ. Χρησιμοποιείστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής και απλώστε τη σοκολάτα στην επιφάνεια της θήκης και στα τοιχώματα ( καλύψτε μόνο τα 2/3 της επιφάνειας ). Τοποθετείστε το ταψί στην κατάψυξη.
- Σε ένα άλλο πυρίμαχο μπολ τοποθετείτε τις καραμέλες και την κρέμα γάλακτος. Λειώνετε στα μικροκύμματα για 2 λεπτά κι ανακατεύετε. Έπειτα λείωνετε για 20″ ανακατεύετε, κι επαναλαμβάνετε μέχρι να λιώσουν.
- Βγάζετε το ταψί για muffin από την κατάψυξη. Τοποθετείτε καραμέλα σε κάθε θήκη cupcake γεμίζοντας μέχρι τα 2/3. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 5 λεπτά.
- Βγάζετε ξανα το ταψί από την κατάψυξη. Με το πινέλο ζαχαροπλαστικής απλώνετε τη σοκολάτα πάνω τη στρώση καραμέλας και την καταλύπτετε. Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Επιστρέφετε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Αποσύρετε το ταψί από την κατάψυξη. Προσεκτικά βγάζετε τα σοκολατάκια από τη θήκη για cupcakes.
- Αποθηκεύετε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.
Αν δεν έχετε χοντρό αλάτι τότε ανακατέψτε 1/2 κ.γ. στην καραμέλα πριν γεμίσετε τα σοκολατάκια.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: lecremedelacrumb