Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα!

Απολαυστική συνταγή που θα σας απογειώσει! Θεϊκά σπιτικά σοκολατάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα. Αν μπορέσετε σταματήστε μόνο σε ένα πείτε μας…

Για να φτιάξετε την πιο γευστική dulce de leche ακολουθήστε την εύκολη συνταγή από εδώ: Καραμέλα γάλακτος ή Dulce de leche

Σοκολατάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα!

    • Χρόνος Προετοιμασίας50 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για τα σοκολατάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα θα χρειαστείτε

      • 350 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
      • 400 γρ. ‏dulce de leche (Σας έχουμε την καλύτερη και ευκολότερη συνταγή από κάτω)
      • 115 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
      • 40 γρ. ‏σκόνη κακάο άγλυκο, για το πλάσιμο
      • 450 γρ. ‏κουβερτούρα 35% κακάο, ή κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
      • 1/4 φλιτζ. ‏καραμελωμένα καρύδια, ή αμύγδαλα, φουντούκια, κ.λ.π. ψιλοκομμένα

      Εκτέλεση

      1

      Καραμελώνετε τους ξηρούς καρπούς. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα, και την βάζετε σε ένα μέτριο μπολ.

      2

      Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε την dulce de leche με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι η καραμέλα γάλακτος (dulce de leche) να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ, και ίσως να υπάρχουν μερικά κομμάτια εδώ και εκεί. Ζεσταίνετε λίγο ακόμα το μείγμα μέχρι να διαλυθούν.

      3

      Ρίχνετε το καυτό μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα, και αφήνετε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά όλα μαζί έως ότου λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα κάποια κομμάτια από την dulce de leche, το βάζετε σε ένα δυνατό μπλέντερ, ή με το ραβδομπλέντερ, και το χτυπάτε για λίγο.

      4

      Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται στο μείγμα, και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει αρκετά σταθερό για να πιάνεται, περίπου 1 ώρα.

      5

      Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, και ρίχνετε το κακάο σε ένα ρηχό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, κόβετε από το μείγμα μικρές μπάλες. Πασπαλίζετε τα χέρια σας με τη σκόνη κακάο και πλάθετε τα χέρια σας τα μπαλάκια, να γίνουν στρογγυλά. (καλό θα είναι να φοράτε γάντια) Επαναλαμβάνετε έως ότου φτιάξετε όλο το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.

      6

      Καλό θα ήταν εάν έχετε χρόνο, να αφήσετε τα μπαλάκια για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 C. βαθμούς. Αυτό θα βοηθήσει τα σοκολατάκια σας να τα γκαναζάρετε, διότι θα σχηματίσουν μια κρούστα εξωτερικά. Διαφορετικά τα βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά, να παγώσουν λίγο.

      7

      Λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ή σε μπεν μαρί, να έχει θερμοκρασία 35-40 βαθμούς το πολύ. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάτε ένα ένα σοκολατάκι στη λιωμένη σοκολάτα, και το τοποθετείτε ξανά στο ταψί με την λαδόκολλα. Ενώ είναι ακόμα υγρή η σοκολάτα, πασπαλίζετε στην κορυφή μια πρέζα ψιλοκομμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Τελειώνετε έτσι με όλα τα σοκολατάκια.

      8

      Αποθηκεύετε τα σοκολάτα Dulce de Leche σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, για έως και δύο εβδομάδες. Για την καλύτερη γεύση και υφή, να φέρνετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

      Διαφήμιση

      σοκολατάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

      Αρχική έμπνευση από: athensmagazine.gr

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend