Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Σοκολατάκια καρύδας με μόνο 4 υλικά χωρίς γλουτένη
Τα σοκολατάκια καρύδας χωρίς γλουτένη είναι η τέλεια υγιεινή πρόταση για γλυκό χωρίς ενοχές και μπορεί να καταναλωθεί από όλους!
Βρες όλες μας τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές (100+) εδώ!
Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Σοκολατάκια καρύδας με μόνο 4 υλικά χωρίς γλουτένη
- Χρόνος Προετοιμασίας1 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος6 Λεπτά
- Μερίδες22
- Serving Size103
Για τα σοκολατάκια καρύδας θα χρειαστείτε
- 3 φλ. νιφάδες άγλυκης καρύδας
- 1 φλ. λάδι καρύδας λιωμένο
- 1/4 του φλ. σιρόπι σφένδαμου ή γλυκαντικό της επιλογής σας
- 1-2 φλ. σοκολάτα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί (20×25 cm) λαδόκολλα κι αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά κι ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα σας στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Βρέχετε τα χέρια σας λίγο και πιέζετε προς τα κάτω. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να σφίξει.
Μόλις σφίξει κόβετε σε μερίδες και επανατοποθετείτε στο ψυγείο.
Λιώνετε την σοκολάτα σε σταγόνες και βουτάτε κάθε σοκολατάκι ξεχωριστά μέχρι να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα σοκολατάκια.
Αφήνετε στο ψυγείο να σταθούν και απολαμβάνετε!
Για μια λεπτή επικάλυψη σοκολάτας χρησιμοποιείστε 1 φλ. κουβερτούρας. Για πιο παχιά επικάλυψη 2 φλ. κουβερτούρας. Κρατήστε τα σε αεροστεγές σκεύος σε θερμοκρασία δωματίου.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: thebigmans