ΣυνταγέςΑμερικάνικηΓλυκάΕύκολα & γρήγοραΕύκολες και ΓρήγορεςΕύκοληΜπισκότοΣοκολάταΧριστουγεννιάτικες Συνταγές
Σοκολατένια μπισκότα ζάχαρης
Μια πολύ εύκολη και γιορτινή συνταγή, τα σοκολατένια μπισκότα ζάχαρης είναι ξεχωριστά και μπορούν να πάρουν και αμέτρητα σχήματα ! Φέρτε λοιπόν τα παιδιά σας και αρχίστε !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι,το κακάο, το baking powder και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
- Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν κρέμα και να αφρατέψουν, για 3 λεπτά.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα ανά προσθήκη , και χτυπάτε πολύ καλά πριν το επόμενο. Έπειτα προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε. Προσέχετε να παίρνετε και το μείγμα που μένει στα τοιχώματα του κάδου.
- Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια λεία.
- Στρώνετε λαδόκολλα σε δυο ρηχά ταψιά.
- Χωρίζετε την ζύμη στα 2 και ζυμώνετε με πλάστη το κάθε μισό πάνω στα ταψιά μέχρι μέχρι να έχουν πάχος 0,6 εκ.
- Βάζετε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο ή για όλη τη νύχτα (μαζί με τη λαδόκολλα).
- Το πάγωμα εμποδίζει τη ζύμη να απλώσει κατά το ψήσιμο, επομένος μη παραλείψετε αυτή το βήμα.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C.
- Με τη χρήση κουπάτ κάνετε σχήματα στην επιφάνεια κάθε ζύμης .
- Στρώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά ρηχά και φροντίζετε κάθε μπισκότο να έχει απόσταση 5 εκ. από το άλλο.
- Ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να έχουν σφίξει.
- Αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε πάνω στο ταψί να κρυώσουν για 5 λεπτά. Έπειτα μεταφέρετε σε μια σχάρα ώσπου να κρυώσουν εντελώς.
- Διακοσμείτε με γλάσο ή ζάχαρη άχνη.
Συνταγή για σοκολατένια μπισκότα
με πληροφορίες από justataste
Διαφήμιση