ΣυνταγέςΑμερικάνικηΓλυκάΕύκολα & γρήγοραΕύκολες και ΓρήγορεςΕύκοληΞηροί καρποίΡύζι - Κριθαράκι - Ριζότο
Σοκολατένια μπισκοτόμπαρα με καρύδα και ξηρούς καρπούς
Πραγματικά θα λατρέψετε αυτή τη μπισκοτόμπαρα. Γιατί; Μα φυσικά γιατί είναι απίστευτα γευστική, εύκολη στο να τη φτιάξετε και μπορείτε να την έχετε σαν ένα γλυκό σνακ για όλη την εβδομάδα.
Για τη βάση θα χρειαστείτε
- 125 γρ. βούτυρο
- 1/2 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλυτζ, κακάο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλυτζ. θρυμματισμένα μπισκότα
- 3/4 φλυτζ. καρύδα αποξηραμένη
- 1/2 φλυτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 & 3/4 φλυτζ, άχνη ζάχαρη
- 2 κ.γ. κάσταρ/κούσταρ πάουντερ
- 2 κ.γ. ζεστό νερό
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
- 125 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 60 γρ. βούτυρο καρύδας (αν δε βρείτε χρησιμοποιήστε το κλασικό)
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα τηγάνι.
- Ανακατέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια. Μαγειρέψτε για 1 ακόμα λεπτό.
- Αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, την καρύδα και τα καρύδια σε ένα μπολ. Ύστερα προσθέστε το στο μείγμα με το βούτυρο ανακατεύοντας το ελαφρά.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο φορμάκι 18 x 28 εκ. πιέζοντάς το και βάλτε το στο ψυγείο.
Για τη γέμιση
- Χτυπήστε το βούτυρο.
- Κοσκινίστε τη ζάχαρη και την κάσταρ/κούσταρ πάουντερ.
- Ποσθέστε το βούτυρο εναλλάξ με ζεστό νερό.
- Απλώστε το μείγμα πάνω από τη βάση που είχατε στο ψυγείο και τοποθετήστε τη πάλι στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη
- Λιώστε όλα τα συστατικά σε ένα τηγάνι.
- Ανακατέψτε καλά το μείγμα και ύστερα απλώστε το πάνω από τη γέμιση που φτιάξατε πριν.
- Τοποθετήστε πάλι το φορμάκι στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Τέλος αφού έχει παγώσει αρκετά το μείγμα σπάστε το σε μπάρες όποιου μεγέθους επιθυμείτε.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bestrecipes.com.au
Διαφήμιση